Ambiciozan plan

ŠOK U ENGLESKOJ - AFRIKANCI IM KRADU ŠTOPERA PRED KATAR? Ne igraju na Mundijalu, a hoće da uzmu mladu nadu!

Autor Nikola Lalović

Probaće sve, ali teško da će uspeti.

Izvor: Profimedia

Dok čekamo Svetsko prvenstvo u Kataru Engleska bi mogla da ostane bez jednog reprezentativca! Mladi štoper Kristal Palasa Mark Guehi nedavno je debitovao u meču sa Švajcarskom na "Vembliju", ali još jedna reprezentacija ga želi! 

Guehi je ponikao u Čelsiju, a posle dve sezone na pozajmici u Svonsiju kupio ga je Kristal Palas i ove sezone se Guehi pokazao kao pouzdan štoper i na premijerligaškom nivou. 

Guehi je rođen u Abiđanu, glavnom gradu Obale Slonovače, a kada je imao samo jednu godinu preselio se u Veliku Britaniju. Iako ima pravo da nastupi za ovu afričku selekciju sve je šokirala izjava selektora "slonova" Patrisa Bomela da radi na tome da Guehija ubedi da zaigra za njegov tim.

Pre svega zato što Obala Slonovače nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo pošto je bila druga u svojoj grupi iza Kameruna. 

Ipak ne bi bilo prvi put da fudbaler Kristal Palasa umesto Engleske izabere Obalu Slonovače. Isto to je uradio Vilfred Zaha 2017. godine nakon što je odigrao dva prijateljska meča za Englesku. 

Sada njih dvojica igraju zajedno i sigurno selektor Bomel računa da će Zaha uticati na Guehija. Ipak, zbog loše forme nekih štopera Engleske poput Harija Megvajera očekuje se da Guehi čak bude pozvan na širi spisak putnika u Katar. 

"Sačekaću još nekoliko nedelja, a onda ću ga kontaktirati da vidim da li hoće da igra za nas. Videćemo", rekao je selektor Obale Slonovače.