Fudbal

"NE OPTEREĆUJU NAS TI NASLOVI O BORJANU": Na Marakani je bila DRAMA, Radnički i Zvezda sad igraju još važniji meč!

Autor Mladen Šolak

Domaćin želi da ostane četvrti do plej-ofa, gost hoće važan korak ka osvajanju titule.

Izvor: MN Press

Duel Radnički - Crvena zvezda jedan je od najvažnijih do početka plej-ofa za titulu, a ekipa Dejana Stankovića odlazi na Čair sa namerom da u subotu od 16.15 napravi još jedan korak ka osvajanju titule.

Da bi ostvarili plan, crveno-beli moraće da savladaju "tvrd" tim Radoslava Bataka, četvrtoplasiranu ekipu tabele Superlige i to na terenu koji je i ove sezone veoma težak za igru. U najavi tog susreta, u Radničkom su jasno istakli nameru da se bore za osvajanje četvrtog mesta, koje donosi u plej-ofu četiri utakmice na domaćem terenu.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak nahvalio je Beograđane, ali je i naglasio da Radnički ima plan za uspeh. Takođe, govorio je i o još neizvesnom statusu Milana Borjana, koji se u petak vraća iz Kanade posle kvalifikovanja za Svetsko prvenstvo sa tamošnjom reprezentacijom.

"Pred nama je derbi utakmica u kojoj svi treba da uživamo. Zvezda se bori za titulu i ovde dolazi sa imperativom pobede. Ne treba puno trošiti reči o kvalitetima našeg protivnika. Samo ću reći da su njihove igre na međunarodnoj sceni sve pokazale i da nam u goste dolazi ozbiljan evropski tim. Oni imaju po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji i nas ne opterećuju ovi naslovi da će biti oslabljeni ako im ne bude branio Borjan. Kad god ga je menjao Popović, to je činio na visokom nivou. Što se nas tiče, mi smo se dobro spremali tokom ove pauze. Gotovo svi igrači su zalečili povrede, nemamo suspendovane fudbalere, a jedini problem je povreda kapitena Pejovića koju je zaradio pre dve nedelje u Kragujevcu. Naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za igru, ali videćemo kako će se razvijati situacija. Ostali su spremni. Oni su favoriti, ali mi imamo plan i verujemo da na našem stadionu možemo doći do pozitivnog rezultata– rekao je Batak.

Radnički i Zvezda su ove sezone dva puta odmeravali snage, u oba navrata na stadionu Rajko Mitić. U Superligi je jesenas bilo 1:0 za domaćina, a u osmini finala Kupa Srbije, pre mesec i po dana, nije bilo golova, pa je Zvezda prošla dalje tek nakon dramatične penal-serije.

"Ne bih se osvrtao na te utakmice, jer je igranje protiv Zvezde u Beogradu i u Nišu potpuno drugačija priča. Drugačija je priprema, drugačija je i taktika. Naš osnovni cilj na ovoj utakmici treba da bude da im ne dozvolimo da nam prave veliki pritisak na našoj polovini, da ih što više udaljimo od gola i ukoliko u tome uspemo, imaćemo čemu da se nadamo. Ovo je samo još jedan meč u nizu i krajnji ishod, ma kakav god bio, neće ništa promeniti u našem glavnom cilju u sezoni, a to je da budemo četvrti i nakon poslednjeg 37. kola". završio je Batak.

Iz Radničkog su najavili da će uoči početka meča stadionom Čair defilovati legende - članovi najslavnije generacije Radničkog, koji će 7. aprila obeležiti 40 godina od polufinalne utakmice Kupa UEFA protiv Hamburgera.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt