SAMO DA PROĐEMO

ŠTA AKO SRBIJA PROĐE GRUPU? I TAMO SLEDI "PAKAO": Možemo odmah na Kristijana Ronalda, tu su i Hrvati!

Autor Milutin Vujičić

Prvo da prođemo grupnu fazu Svetskog prvenstva, posle može bilo ko..

Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/Screenshot

Još se nisu ni slegli utisci nakon žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru gde smo saznali da su protivnici Srbije u grupnoj fazi reprezentacije Brazila, Švajcarske i Kameruna, a već možemo da se okrenemo sledećoj "maštariji" - na koga to naši fudbaleri mogu ako prođu u osminu finala?

Srbija od samostalnosti nije prošla prvu fazu na Svetskom prvenstvu, a nadamo se da će Piksijeva generacija to uspeti da uradi, bilo sa prve ili druge pozicije u grupi "G".

Propozicije takmičenja su tu jasne, Srbija se ukršta sa grupom "H" u kojoj su reprezentacije Portugala, Gane, Urugvaja i Južne Koreje, pa među njima treba tražiti narednog protivnika "orlova" na Mundijalu u Kataru, naravno ako se plasiramo u nokaut fazu koju svi sanjamo.

Pravila su jasna, ko bude prvi u grupi "G" ide na drugoplasiranog iz grupe "H" i obrnuto, što znači da bismo u slučaju prolaza najverovatnije igrali sa Portugalom ili Urugvajem.

Oni su ubedljivi favoriti u svojoj grupi, posebno jer Gana nije na nekadašnjem nivou, dok Južna Koreja može da iznenadi.

Bila bi to šansa da ponovo odmerimo snage sa Kristijanom Ronaldom, kao što je to bilo u kvalifikacijama za Mundijal kada smo usred Lisabona uspeli da uzmemo "direktnu vizu" za Katar, a nema sumnje da bi u tom slučaju jedan od najvećih igrača svih vremena bio željan osvete.

Sa Urugvajcima smo dva puta igrali velikom turniru - davne 1930. godine kada su nas pobedili 6:1 u polufinalu, da bismo se 1962. revanširali i slavili 3:1. Imamo pozitivan skor protiv njih i to je dobra vest.

Ako bismo prošli i osminu finala, mogli bismo potom na Španiju, Nemačku, Hrvatsku, Belgiju...

Ali, polako sa maštanjem, prvo da prođemo grupu!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt