TEK?

EVO KOJA JE SRBIJA NA LISTI FAVORITA NA SP U KATARU: Objavljene kvote, kladionice ne veruju u Piksijeve "orlove"!?

Autor Milutin Vujičić

I ovo je još jedan dokaz da je grupa "G" u kojoj se Srbija takmiči izuzetno jaka.

Izvor: MN Press

Na žrebu u Dohi određene su grupe Svetskog prvenstva i nije dugo bilo potrebno da počnu kalkulacije. Ko je favorit, ko može da prođe makar grupnu fazu, a neki su u glavi već "iscrtali" čitav kostur turnira.

Srbija će se za početak sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom boriti za jedno od prva dva mesta koje vodi u osminu finala, gde možemo recimo na Portugal ili Urugvaj, međutim svetske kladionice nisu još ubeđene u Piksijev tim pošto su prema prvim procenama naši fudbaleri tek treći favoriti u grupi "G".

Ukupno, Srbija je tek 15. favorit na Svetskom prvenstvu, dakle "zlatna sredina", pa i to što u tim uslovima ne veruju u naš prolaz grupne faze dovoljno govori koliko je jaka naša grupa.

Prvi favorit turnira je naš rival Brazil, za koga kladionice za sada nude kvotu 4,5, dok potom slede Francuska (6), Engleska (7), Argentina (9), Nemačka (9,5), Belgija (10), Portugal (11), Holandija (11), Danska (23), Urugvaj (41), Hrvatska (41), Švajcarska (56), Senegal (67)...

Srbija je na deobi 15. mesta liste favorita sa kvotom 81, piše britanski Independent, dok slabije šanse sa trocifrenom kvotom imaju SAD, Meksiko, Ekvador i preostali učesnici turnira.

Šta vi mislite, da li su nas precenili ili potcenili?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt