POGLEDAJTE IH!

EVO GDE I KAD SRBIJA IGRA NA MUNDIJALU: "Orlovi" dva meča završavaju u PONOĆ, sa Švajcarcima na stadionu od KONTEJNERA!

Autor Nebojša Marković

Srbija je saznala satnicu i lokaciju gde će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, a jedan od dva susreta navijači "orlova" će morati da gledaju ujutro.

Izvor: MN Press/YouTube/Road to 2022/Dubai Legend Group/Printscreen

Srbija je saznala svoje rivale na žrebu za Svetsko prvenstvo, a sada je poznato i kada i gde će igrati protiv svake od selekcija!

"Orlovi" Dragana Stojkovića Piksija izvučeni su u tešku grupu G sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a naknadno je utvrđeno i u koje vreme i na kojim stadionima.

Srbija će mundijalsko putovanje u Kataru početi u četvrtak 24. novembra protiv Brazila u 22.00 sata po lokalnom, odnosno u 20.00 časova po srednjeevropskom vremenu i to na stadionu "Lusail".

To je stadion na kojem će 18. decembra biti igrano veliko finale Svetskog prvenstva! Ovaj stadion može da primi čak 80.000 gledalaca, što i jeste uslov za finale Mundijala, a nakon turnira, biće sređen tako da primi dvostruko manje gledalaca. Pominje se da je cena njegove izgradnje iznosila 680.000.000 evra!

Posle toga, Srbiju čeka meč protiv Kameruna. Taj meč je na programu u ponedeljak 28. novembra od 11.00 časova po našem vremenu, a igraće se na stadionu "Al Džanub" u mestu Al Vakra, blizu Dohe. Ovako izgleda stadion kapaciteta 40.000 mesta.

I za kraj grupne faze, prava poslastica! Protiv Švajcarske, "orlovi" će igrati u petak 2. decembra, ponovo u večernjem terminu od 20.00 časova, ali na stadionu "974". Ovaj stadion poznat je po tome što je sastavljen upravo od 974 montažna kontejnera, a posle Mundijala će biti rastavljen! Takođe, 974 je simboličan broj, pošto je to telefonski pozivni broj za Katar.

Evo kako izgleda stadion sastavljen od kontejnera:

Ako Srbija bude prošla u osminu finala, igraće ili 5. decembra na istom tom stadionu (ako bude prva u grupi) ili 6. decembra na stadionu "Lusail" ako završi na drugom mestu. Oba ta susreta biće igrana od 20.00 po našem vremenu.