OVAKO PIŠU!

ŠVAJCARCI SE PLAŠE SRBIJE - "POSTAJU FUDBALSKA SILA EVROPE": Tada su pobedili, ali sad strahuju od Piksija i Vlahovića!

Autor Nebojša Marković

Mediji u Švajcarskoj su svesni izazova koji će za njih predstavljati Srbija predvođena selektorom Draganom Stojkovićem.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Brazila, Švajcarske i Kamerunau grupi G, a nakon žreba, odlučeno je i na kojim stadionima i u koje vreme.

Ipak, dok navijači Srbije beleže satnicu "orlova" na Mundijalu, mediji u Švajcarskoj govore da naša reprezentacija postaje fudbalska sila Evrope!

Srbija je izvučena u skoro identičnu grupu kao na Mundijalu u Rusiji, a predsednik FS Švajcarske istakao je da njihovi igrači ovog puta neće provocirati "orlove" kao što je to bio slučaj pre četiri godine u Rusiji.

No, dok je provokator Granit Džaka srećan ishodom žreba, mediji u Švajcarskoj su imali šta lepo da kažu o reprezentaciji Srbije. Tako je tamošnji "Blik" upozorio da će meč protiv "orlova" biti ključan za Švajcarce.

"Srbija je jača nego što je to bila pre četiri godine na Svetskom prvenstvu kada su poraženi od Švajcarske sa 2:1. Uz to, imaju odlične tehničare poput Dušana Tadića iz Ajaksa i Sergeja Milinkovića-Savića iz Lacija. Takođe, Srbija sada ima i novu zvezdu na fudbalskom nebu. Dušan Vlahović je superstar Juventusa i vredi oko 85 miliona švajcarskih franaka. Po svem usudeći vodiće se borba za mesto broj dva u grupi između Srbije i Švajcarske. Ako Švajcarska želi u nokaut fazu u Kataru moraće da pobedi Srbiju", jasno poručuju u "Bliku".

Osim njih, i portal "Watson" ističe da će ovo biti jača ekipa Srbije nego ona sa selekcijom Mladena Krstajića te 2018.

"Srbija ponovo postaje fudbalska sila Evrope, veća nego što je ikad bila još od 1990. godine i građanskog rata u Jugoslaviji. Selektor Dragan Stojković, nekada najbolji fudbaler Balkana, ima izuzetno talentovan tim, posebno u napadu. Tu su Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Dušan Vlahović. Ovaj trio uspeo je da direktno odvede Srbiju u Katar. Sada imaju mnogo veće ambicije nego u prethodnim učešćima, poput onog od pre četiri godine kada su poraženi od Švajcarske 2:1. Poslednji put Srbija se plasirala u nokaut fazu 1998. godine kada je Stojković bio kapiten", piše ovaj portal.

Upravo to će "orlovi" želeti i da urade u Kataru - da stignu makar do osmine finala!