ZANIMLJIVO...

BRITANAC "SKENIRAO" SRBIJU I ZABORAVIO ZVEZDU TIMA: Našu grupu nazvao ČUDNOM, pa otkrio manu Piksijevih Orlova!

Autor Nebojša Marković

Poznati novinar je imao šta da kaže i o Srbiji, ali i nedostacima njihovih rivala u Kataru.

Izvor: MN Press/YouTube/SIRIAT/Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je u četvrtak da će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi "G" protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

U međuvremenu je otkrivena satnica i stadioni na kojima će Srbija igrati, a sve je više reakcija iz sveta fudbala o tome u kakvoj se grupi nalaze "orlovi".

Posle komentara selektora Kameruna da ne zna nijednog igrača Srbije, kao i švajcarskih medija koji kažu da je selekcija Dragana Stojkovića Piksija "evropska sila u nastajanju", svoje viđenje ponudio je i britanski "Gardijan".

Jedan od najcenjenijih britanskih fudbalskih novinara Džonatan Vilson, analizirao je svih osam mundijalskih grupa, a među njima i onu u kojoj se nalazi Srbija.

"Prošlo je 20 godina otkako je Brazil postao poslednji neevropski pobednik Svetskog prvenstva i ponovo će biti jedna od možda dve neevropske selekcije koje bi realno mogle da budu smatrane sposobnim za takav uspeh. Odličan je uspeh proći neporažen kroz kvalifikacije u Južnoj Americi i Tite je impresivan trener, ali prošlo Svetsko prvenstvo i četvrtfinalni poraz od Belgije su podsetnik opasnosti kada se previše oslanjate na Nejmara", posvetio je Vilson najviše pažnje favoritu u grupi "G" u osvrtu na rezultat žreba.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Potom je usledila priča o Švajcarskoj, Srbiji i Kamerunu, istakavši po jednu manu svake od selekcija.

"Ovu grupu je možda najbolje opisati kao čudnu, pre nego zastrašujuću. Švajcarska, sada vođena Muratom Jakinom, je čvrsta ekipa, ali previše se oslanja na Brila Emboloa. Sa druge strane, Srbija Dragana Stojkovića ima napadački talenat u Dušanu Tadiću, Aleksandru Mitroviću i Luki Joviću, ali je sačuvala mrežu na samo jednom od osam kvalifikacionih mečeva", objasnio je Vilson, propustivši da spomene kvalitete Dušana Vlahovića, napadača Juventusa vrednog više od 80.000.000 evra.

"Kamerun se provukao, zahvaljujući prastaroj magiji koja znači da nikada ne mogu da izgube od Alžira, a tim Rigoberta Songa se previše oslanja na golove Vinsenta Abubakara", završio je Vilson analizu grupe Srbije na Mundijalu.