PROBLEMI

PARTIZAN POČEO MEČ BEZ VAR TEHNOLOGIJE: Sve kasnilo zbog problema, Stanojević ranije pričao da crno-beli neće igrati

Autor Nebojša Marković

Utakmica u Humskoj između Partizana i TSC-a je počela bez VAR tehnologije u funkciji.

Izvor: MN Press

Utakmica Partizana i TSC-a u okviru 29. kola Superlige Srbije počela je, ali sa sedam minuta zakašnjenja, a razlog je bilo nepostojanje audio veze sa VAR sobom.

Kako je komentator TV "Arenasport" u prenosu objasnio, meč Partizana i TSC-a u Humskoj je počeo iako VAR nije bio u funkciji, upravo iz tih razloga.

Partizan se vratio superligaškim obavezama posle dve sedmice pauze, ali odmah je bilo problema. Meč je trebalo da startuje u 14.00, ali u tim trenucima još uvek niko od igrača ni članova stručnog štaba nije bio na terenu.

U prenosu na TV "Arenasport" je objašnjeno da je trenutni problem što sudije nisu imale audio vezu sa Starom Pazovom i Sportskim centrom FSS, gde se nalaze VAR sobe. Meč je i počeo sa tim problemom kao još uvek aktivnim, a kako sudije nemaju audio vezu sa VAR sobom, automatski ni VAR nije u funkciji.

Ovo nije prva utakmica Superlige koja je počela bez VAR-a, pošto je Crvena zvezda igrala protiv Čukaričkog u prvih pola sata u takvim uslovima. Tada je i postignut gol Zvezde za koji su sudijski analitičari procenili da je bio posledica sudijske greške, zbog čega je Stanojević istakao da Partizan neće igrati ako se nešto slično dogodi i njegovom timu.

"Mi smo slušali šta će reći sudijska komisija, javio se predsednik sudijske komisije, rekao da svi greše, i da li ćemo mi imati tu nemačku kulturu. Dosta sam u fudbalu, gledao sam mnogo utakmica u nemačkom fudbalu i nikad nisam video da neki sudija stoji na dva metra od situacije i da pogrešno presudi. Imamo VAR, imali smo predavanja o tome, dođe utakmica u Nišu, upitan je bio prenos na Areni sport, a ujedno i VAR", rekao je Stanojević i dodao:

"Stav kluba je da neće igrati utakmicu ako se desi neki problem sa Arenom ili sa VAR-om. Sačekaćemo koliko je potrebno da se sve osposobi i da se igra tako utakmica."