IN MEMORIAM

SMRT LEGENDARNOG ASA POTRESLA FUDBALSKI SVET! Preminuo najbolji strelac SP - njegov tim je koštao Jugoslaviju medalje!

Autor Nemanja Stanojčić

Jedan od najboljih čileanskih fudbalera svih vremena je preminuo u 85. godini.

Izvor: YOutube/Screenshot/TNT SPort Chile

Tužan dan za fudbalski svet. Jedan od najboljih čileanskih fudbalera svih vremena Leonel Sančez preminuo je u 85. godini. Čovek koji će ostati upamćen kao najbolji strelac Svetskog prvenstva 1962. godine je otišao na večni počinak posle duge i teške bolesti.

Potvrda je došla od strane sindikata profesionalnih fudbalera u Čileu. Divnom porukom su se oprostili od čuvenog asa. On je prošle godine potvrdio da ima fibrozu pluća i da je bolest nažalost uznapredovala. Borio se nekadašnji krilni napadač koliko je mogao, ali nije uspeo da dobije tu bitku.

Balkanski regiona ga pamti upravo po tom Mundijalu koji je 1692. godine održan u Čileu. U meču za treće mesto su Čileanci savladali Jugoslaviju sa 1:0, gol je dao Rohas, tako da su Leonel i ekipa okštali reprezentaciju broznane medalje. Za tim Jugoslavije su igrali Milutin Šoškić, Dragoslav Šekularac, Milan Galić, Josip Skoblar...

"Nažalost, dobili smo potvrdu od članova njegove porodice da je Leonel Sančez preminuo. Želimo da uputimo iskreno saučešće njegovim najbližima i da se oprostimo od jednog od najvećih igrača u istoriji naše reprezentacije", navodi se u saopštenju.

Leonel Sančez
Izvor: YouTube/Leyendas Jugando Futbol

Sančez je celu fudbalsku karijeru proveo u domovini. Počeo je u Universidad de Čileu i na 413 mečeva je dao 167 golova. Potom je prešao u Kolo-Kolo, pa je igrao za Palestino i na kraju za Feroviarios. Za reprezentaciju je odigrao 85 mečeva i bio je strelac 24 puta.

Na spomenutom Mundijalu je proglašen za najboljeg strelca iako su po četiri gola postigli i Garinča, Vava, Florian Albert, Dražan Jerković i Valentin Ivanov.