OPA!

JUNAJTEDU NE VALJA!? DOVEDITE GA DA MENE ZAMENI: Gvardiola sve iznenadio - Ako ga neće oni, preuzeće Siti posle mene!

Autor Milutin Vujičić

Gvardiola "bacio rukavicu" u lice najvećem rivalu.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted posrće i nikako da se odluči za novog trenera. Navodno je njihovoj klupi najbliži Erik ten Hag iz Ajaksa koji je već održao preliminarne razgovore sa čelnicima kluba, međutim javnost u Engleskoj i dalje je podeljena oko njega pošto ne dolazi iz jake lige niti je bio veliko igračko ime.

Međutim, trener njihovog najvećeg rivala Mančester sitija poručio im je - dovedite ga! Pep Gvardiola je veliki poštovalac trenerskog rukopisa Erika ten Haga i javno ga je pohvalio.

Štaviše, Gvardiola je poručio da bi voleo da ga Ten Hag nasledi u Mančester sitiju kada ode jednoga dana, bacivši tako "otrovnu strelicu" u dvorište rivala. Da li je time poručio treneru Ajaksa da odbije Junajted i da se strpi pošto ga čeka njegova pozicija ili je hteo da ubrza čitav proces?

"Da mene pitaju, rekao bih Junajtedu da ga dovede za trenera", rekao je Gvardiola.

"Ten Hag je dobar menadžer, nema sumnje. Mada, svi treneri koje je Junajted imao nakon Aleksa Fergusona su bili izvrsni", poručio je Gvardiola kako ne bi na trenutak uvredio Dejvida Mojesa, Luja van Gala, Žozea Murinja, Olea Gunara Solskjera ili Ralfa Rangnika.

Ten Hag je inače bio trener rezervnog tima Bajerna dok je Gvardiola vodio prvi tim, a potom je otišao u Utreht i od 2017. godine je u Ajaksu. Osvojio je dve "duple krune" i igrao polufinale Lige šampiona.

"Definitivno bi bio dobar izbor i za Mančester siti, možda mu najviše odgovara naš način igre. On je neverovatna osoba i užitavanje je gledati utakmice Ajaksa, pa ću ga čak predložiti za mog naslednika", rekao je Gvardiola koji je ovog vikenda slavio na gostovanju Barnliju 2:0.

Sledi im paklena nedelja - prvo sa Atletiko Madridom (utorak) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a potom sa Liverpulom u odlučujućem meču za titulu u Premijer lige (nedelja).