AU!

ŠTA SE OVDE DESILO!? IZGUBILI MEČ 28:0! Rezultat sa ove utakmice je šokirao svet - svi su ostali u čudu!

Autor Nemanja Stanojčić

Rezultat sa jedne utakmice u Švedskoj je ostavio fudbalski svet u šoku.

Izvor: shutterstock/LCV/Twitter/Screenshot/sylviadoesfooty

Dešavaju se u sportu ubedljive pobede i porazi, pa i onim najboljim klubovima na svetu. Međutim, rezultat sa jedne utakmice je ostavio svet u šoku - 0:28! Mnogi su se pitali da li se to zaista dogodilo ili je u pitanju montaža.

Odgovor je da je istina. Utakmica u nižem rangu švedskog fudbala je zaista odigrana u subotu i završena je tako što je Stoksund postigao 28 golova na gostovanju Akropolisu. Dobro ste pročitali, 28 puta se mreža domaćinia tresla! I to u prvoj utakmici u sezoni...

Ipak, za sve to postoji objašnjenje, mada je i dalje nejasno kako je jedan tim uspeo da primi toliko golova za 90 minuta. Zbog finansijskih problema i nagomilanih dugova je Akropolis prebačen u niži rang takmičenja. A, pred prvi meč u sezoni su nastali novi problemi.

"Dva dana pred start sezone ni igrači ni treneri se nisu pojavili. Zbog toga su čelnici kluba poslali pozivnice ljudima i pitali ko želi da igra, tako su uspeli da izvedu tim na teren", pišu švedski mediji.

Posle prvih 45 minuta je Stoksund dao 13, a onda je u nastavku bio još efikasniji i postigao još 15 pogodaka za neverovatan rezultat na kraju.

Dugovanja Akropolisa su navodno oko dva miliona švedskih kruna što je nešto manje od 200.000 evra, pa se u klubu nadaju da bi uskoro sponzori mogli da se aktiviraju i da ih spasu. U suprotnom će se klub ugasiti...

Tagovi