Smiri se!

SKANDAL - ŠAMPION IZBACIO IZ TIMA BIVŠEG REPREZENTATIVCA: Odigrao 9 mečeva, pa izvređao trenera i saigrače!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji reprezentativac Francuske Hatem Ben Arfa već godinama luta u karijeri, a poslednja epizoda uopšte neće popraviti njegov imidž.

Izvor: Profimedia

Bili su svesni u Lilu da će teško uspeti da odbrane šampionsku titulu do koje su senzacionalno stigli prethodne sezone, ali ovakav debkl verovatno nisu očekivali. Trenutno su tek sedmi na tabeli francuskog šampionata, a velike probleme u klubu napravio je Hatem Ben Arfa (35) koji je krajem januarskog prelaznog roka stigao u klub.

Nekadašnji reprezentativac Francuske vratio se fudbalu posle šest meseci pauze, ali se bubice u njegovoj glavi u tom periodu nisu smirile. Kako prenose mediji iz Francuske, ovog puta je izbačen iz tima zbog rasprave sa saigrčaima i trenerom Lila!

Kontroverzni Ben Arfa, koji je nesumnjivo majstor fudbala, ušao je u verbalni okršaj sa mladim Tijagom Đalom, ali i trenerom Žoslenom Gurvenekom.

"Igramo veoma loše, ne može ovako da igra tim koji se bori za Evropu. Nije ti ovo ovde Gengan", navodno je Ben Arfa rekao nekadašnjem treneru Gengana i čoveku koji je sa tim "malim" klubom osvojio Kup Francuske.

Klub je odmah reagovao i suspendovao čoveka kojeg su u januaru potpisali kao najveće pojačanje za prolećni deo sezone. Ispostavilo se da to nije bio dobar potez pošto je Hatem do sada odigrao sedam mečeva u prvenstvu i dva u Ligi šampiona uz samo jednu zabeleženu asistenciju u domaćem prvenstvu.

Podsećamo, francuski fudbaler poreklom iz Tunisa igrao je tokom karijere i za Lion, Marsej, Njukasl, Hal, Nicu, PSŽ, Ren, Valjadolid i Bordo. Za nacionalni tim Francuske odigrao je 15 mečeva i postigao dva gola, a nastupio je i na Evropskom prvenstvu 2012. godine.