PORUKA

PROSINEČKI VERUJE U USPEH SRBIJE NA MUNDIJALU - PROLAZE GRUPU! Legendarni as oduševljen Piksijem: On je rođeni pobednik!

Autor Nemanja Stanojčić

Čuveni fudbaler je pričao o predstojećem Svetskom prvenstvu i šansama Srbije i Hrvatske u Kataru.

Izvor: Profimedia/Mnpress

Žreb za Svetsko prvenstvo je održan, grupe se znaju, čeka se još nekoliko reprezentacija i onda kreće spektakl. U Kataru će se od 21. novembra do 18. decembra održati Mundijal na kome će biti i reprezentacija Srbije sa Draganom Stojkovićem.

Piksijevi "orlovi" se nalaze u grupi sa Brazilom Švajcarskom i Kamerunom, a o šansama srpskog tima govorio je legendarni fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki. On veruje da srpski tim može da napravi uspeh.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine, a sada šef struke Maribora je imao samo reči hvale na račun Srbije i selektora Stojkovića. Istakao je da je sa njim srpski tim dobio ono što je nedostjaalo.

"Srbija ima dobru reprezentaciju, ali im je uvek nešto falilo. Mislim da su to nešto sa Piksijem dobili. Samopouzdanje, drugačiji gard. On je rođeni pobednik, voli da pobeđuje, to je voleo kao igrač i sada kao trener. Smatram da će proći grupu", rekao je Prosinečki za hrvatski "RTL".

Pričao je i o "vatrenima" koji su u grupi sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

"Možemo dosta. Uvek kažem da je najvažnije proći grupu, a onda je sve moguće. Za formaciju 3-5-2 je potrebno vreme. Ima dobrih stvari i onih koje treba uigrati, ne može preko noći. Imamo dobar tim, možda ne da budeš prvak sveta, mada treba biti realan, treba da budemo neugodan rival svima", zaključio je Prosinečki.