"NOVI VIDIĆ" IZ ZVEZDE NA METI 2 EVROPSKA VELIKANA: Italijani se raspisali o Erakoviću, spominju i Mančester junajted!

Strahinja Eraković je tema italijanske štampe.

MN Press

Strahinja Eraković jedno je otkrovenja sezone u Crvenoj zvezdi. Potpuno je istisnuo iz startne postave Miloša Degeneka i postao partner Aleksandra Dragovića u srcu odbrane, a ono što je najvažnije za Dejana Stankovića je što fudbaler sa predznakom "bonus" nije opterećenje za tim.

"Čupo" je dobio puno poverenje, čak je nosio i kapitensku traku Crvene zvezde, a već sada je jasno da će se na "Marakani" teško odbraniti od poziva iz inostranstva tokom leta.

Italijanski list "Korijere delo Sport" poredi Erakovića sa slavnim defanzivcem crveno-belim Nemanjom Vidićem, kažu da ima sjajnu viziju u igri i da odlično igra glavom, a ga trenutno prate dva evropska "teškaša" koja bi uskoro mogla da pošalju i ponudu u Ljutice Bogdana.

U pitanju su Mančester junajted i Atletiko Madrid, a njegova trenutna tržišna cena je oko tri miliona evra. Ipak, teško je da bi ga Zveda u slučaju poziva ovih klubova pustila tako lako i za duplo "težu" svotu novca.

Štoper iz Batajnice, koji je u januaru proslavio 21. rođendan, odigrao je ove sezone 33 meča za crveno-bele, a ima ugovor do 2025. godine.

"Evo, ovaj momak koji će imati strašnu karijeru!", naglasio je Stanković nakon meča Crvene zvezde i Rendžera u revanšu osmine final Lige Evrope (2:1).

"Kao prvo, Strahinja je iz škole Crvene zvezde i kao takav zna kako da se nosi. Da kažem da smo mi njega trpeli, nismo ga trpeli. Sve što se prošle godine dešavalo, to je faza odrastanja. Strahinja je odbrambeni igrač koji igra i licem i leđima, jednako je brz, brzo nalazi poziciju odakle može da šprinta, da zatvori, podseća me malo na Alesandra Nestu. Što se tiče igranja otpozadi, iz meča u meč je sve bolji i sigurniji. Erak nije bonus, Erak je standardni štoper Crvene zvezde", naglasio je trener Zvezde.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.