Kraj sage

ZVEZDA PLATILA FALKA - I TRANSFER I "PENALE": Italijan skupo koštao crveno-bele, više od 1.500.000 evra

Autor Mladen Šolak

Italijan je otkupljen od Lećea, šta će sada biti s njim?

Izvor: MN Press

Posle skoro godinu i po, Crvena zvezda je isplatila Filipa Falka (30), krilnog napadača koji je stigao u zimu 2021. Njegovom prethodnom klubu, Lećeu, platila je milion i po i uz to dodatni novac zbog kašnjenja.*

Prema pisanju medija u Italiji, pre nekoliko meseca pojavila se i mogućnost da se igrač iz Salenta vrati u Leće i da njegov ugovor bude raskinut, ali se to nije dogodilo. On je ostao u Zvezdi, gde se nije izborio za mesto u timu, niti je opravdao očekivanja, a u Lećeu su čekali i imali strpljenja za Zvezdino kašnjenje.

"Ne želim da stvaram bilo kakvu tenziju sa Crvenom zvezdom, čak i ako su rokovi istekli", prenesene su reči predsednika Lećea, Stikija Damijanija.

Ipak, prethodnih nedelja je Leće "nizom pravnih inicijativa, između ostalih upućenih i ka UEFA", izdejstvovao isplatu novca za Falka. Zbog toga, Zvezdu je transfer koštao skuplje od prvobitnog dogovora, s obzirom na to da su naplaćene i kamate.

Kada se podvuče crta i kada se sabere njegov učinak u crveno-belom, Falko nije opravdao toliki novac. U 35 nastupa je dao šest golova uz četiri asistencije, poslednji pogodak je postigao još u oktobru, protiv Metalca, a u istom mesecu je na gostovanju Kolubari poslednji put odigrao celu utakmicu.

Falko ima ugovor sa Zvezdom do 2024. i ostaje da se vidi još koliko će se zadržati u Ljutice Bogdana.