VREME ODLUKE!

PARTIZAN NAVIJA ZA LALATOVIĆA, ZVEZDA ZA SAŠU ILIĆA: Vreme odluke pred plej-of Superlige - ko će biti domaćin derbija?

Autor Nebojša Marković

Ovog vikenda pada odluka koji timovi će u plej-of, a koji u plej-aut, ali i ko će doći do važne prednosti na vrhu tabele u borbi za titulu.

Izvor: MNPress

Pred nama je jedan od najvažnijih vikenda u ovoj sezoni Superlige Srbije - na redu je poslednje kolo pre nego što se domaći šampionat prepolovi na dva dela!

Partizan i Crvena zvezda se bore za bolju startnu poziciju pred poslednjih sedam kola u borbi za titulu, dok će se nekolicina klubova boriti da završe u gornjem delu tabele.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo pred 30. kolo Superlige jeste činjenica da će se navijači "večitih" uzdati kako u svoje timove, tako i timove koje vode njihovi nekada veliki rivali.

Partizan će u derbiju kola u nedelju gostovati Čukaričkom na Banovom brdu, u meču protiv tima Saše Ilića. Tako će navijači Zvezde priželjkivati kiks crno-belih protiv legende Partizana.

Sa druge strane, navijači crno-belih će želeti da Crvena zvezda kiksne protiv Radničkog 1923 koji predvodi Nenad Lalatović, bivši igrač i trener kluba iz Ljutice Bogdana.

Podsetimo, ukoliko i Zvezda i Partizan u nedelju ostvare isti rezultat, prednost na tabeli dobiće crveno-beli. Dva tima bi u tom slučaju ostala izjednačena po broju bodova, ali kako ekipa Dejana Stankovića ima bolji međusobni skor, oni bi u plej-of ušli sa prve pozicije.

I to je važno iz dva razloga - prvi je da će "večiti" derbi 16. aprila igrati na svom stadionu, a drugi je taj da bi i u slučaju istog broja bodova nakon poslednjeg 37. kola, oni bili šampioni, zbog bolje pozicije u regularnom delu sezone.

No, do tada ima još dosta da se igra. Ovog vikenda će se voditi bitka za ulazak u plej-of i mečeve protiv sedam timova iz gornjeg dela tabele. Zvezda, Partizan, Čukarički, Voždovac, Radnički Niš i TSC su sigurni u plej-ofu, ali čekaju se još dva putnika.

Vojvodina ima 36 bodova, dva manje imaju Napredak i Kolubara, dok su Mladost i Radnik na tri boda iza Novosađana. Evo kako izgledaju parovi 30. kola Superlige, poslednjeg pred početak plej-ofa i plej-auta.

subota

Spartak - Kolubara 16.00
Mladost Lučani - Radnički Niš 18.30

nedelja

TSC - Voždovac 14.00
Crvena zvezda - Radnički 1923 17.00
Čukarički Partizan 19.05

ponedeljak

Napredak - Metalac 18.30
Radnik - Novi Pazar 18.30
Vojvodina - Proleter 18.30

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt