Najava meča!

STANKOVIĆ ODUŠEVLJEN NENADOM LALATOVIĆEM - "POKAZAO JE HRABROST": Zvezda mora da pobedi bivšeg trenera!

Autor Dušan Ninković

Trener crveno-belih otkrio detalje o kadrovskoj situaciji u timu, ali najviše pričao o kolegi na protivničkoj klupi.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda screenshot

Crvena zvezda pobedom nad Radničkim iz Kragujevca obezbeđuje prvo mesto pred plej-of, a samim tim i domaći teren za treći derbi u sezoni. Meč od izuzetnog značaja najavio je trener Dejan Stanković, koji je govorio i o kadrovskoj situaciji u ekipi pred 30. kolo Superlige.

Crveno-beli će biti bez Strahinje Erakovića i Sekua Sanoga, a verovatno i Gelora Kange koji je zaradio povredu tokom meča u Kupu Srbije protiv TSC-a. Njihov izostanak biće veliki hendikep, ali Zvezda nema izgovore u ovoj fazi takmičenja ukoliko želi da ostvari ciljeve.

O njima je govorio Dejan Stanković, ističući da je ovo samo jedan meč u nizu...

"Imamo svoj cilj, ovo je samo jedna od utakmica kako bi ga ostvarili. Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama. Ovo je samo jedan meč u nizu koji nas vodi ka završnom cilju", rekao je Stanković.

Mnogo pohvala na račun Nenada Lalatovića izrekao je Stanković u najavi meča.

"Nenad Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar "ulizivanja" niti hvaljenja, to pričaju rezultati. U svakoj ekipi, u kojoj je bio Lalatović, je imala prepoznatljiv način pristupa utakmici tokom svih 90 minuta. Njegove ekipe igraju agresivno, znaju tačno šta rade, kako stoje na terenu i kako mogu da kazne protivnika. Lalatoviću mogu samo da čestitam na svemu što je uradio do sada, bio je hrabar kroz fudbalsku karijeru, a kroz trenersku je to bezbroj puta pokazao."

Stanković zna tim za sutrašnju utakmicu, iako zbog kartona ne može da računa na standardnog bonusa Strahinju Erakovića.

"Odlučili smo ko će biti bonus. Imamo još današnji trening, kao i uvek par sitnica i detalja, ali znamo već ko će početi utakmicu. Ne mogu da izdiktiram startere, bonuse i špiceve. Imamo jedan protokol kada igramo na tri dana. Koristimo svaki momenat da se oporavimo i koristimo svaki minut da spremimo utakmicu. Današnji trening ulazi u taj ciklus, tako da ćemo da vidimo kako se ko oporavio. Pavkov i Ohi su podelili minutažu u kupu, što je bio cilj. Takođe, cilj je bio da Sanogo odigra 45 minuta zato što propušta sutrašnju utakmicu. Ima neko ko će igrati dosta, a gledaćamo koliko god možemo da budemo pravi i da odmorimo onog ko je odigrao dosta minuta od početka ove polusezone", rekao je trener Zvezde.

Kanga je već u osmom minutu meča u četvrtfinalu Kupa Srbije morao van terena, a Stanković je otkrio detalje o povredi.

"Povreda je pod kontrolom. Poznajemo Kangu, ako bude imao jedan procentan šanse da igra - on će igrati. Povreda je bila posle pet minuta i to na dva mesta, a on ako izađe iz igre, znači da se desio ozbiljan problem. Gledaće ceo stručni štab, kao i medicinski blok da ga što pre vratimo u trenažni proces", zaključio je Dejan Stanković.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt