OPA!

ŠOK U NADOKNADI - GOLMAN DAO GOL SA 80 METARA! Neverovatan meč, Italijan doneo pobedu za plasman u viši rang!

Autor Nemanja Stanojčić

Fenomenalan pogodak čuvara mreže koji bi mogao njegovom timu da donese promociju u jaču ligu.

Izvor: Twitter/printscreen/_GIFN

Neverovatne poteze viđamo na fudbalskim utakmicama. Sjajni golovi, finte, odbrane, sve to izaziva oduševljenje navijača. Jedan takav potez viđen je u Italiji i to od strane golmana.

Očekuje se da obično igrači među stativama u centar pažnje dođu zbog neke odbrane ili nekog poteza koji se tiče zaštite svoje mreže, ali je jedan čuvar mreže oduševio sve tako što je postigao gol. I to sa oko 80 metara, sa slične udaljenosti kao pogodak viđen u Srbiji!

Golman Modene Rikardo Ganjo je postigao gol u sudijskoj nadoknadi i doneo je tri boda svom timu prtiv Imolesea (2:1). Počela je nadoknada, tada je Ganjo poslao loptu ka svojim napadačima, prevario je sve, pa i kolegu Đanmariju Rosija koji je loše procenio njen let. Umesto da je uhvati, ona je završila iza njegovih leđa.

Usledilo je veliko slavlje, a ovaj gol će najverovatnije doneti Modeni plasman u Seriju B. Pobedom su se učvrstili na prvoj poziciji sa 84 boda, četiri više od drugoplasirane Ređane, a do kraja su ostala samo dva kola.

Verovatno ni on sam nije mogao da poveruje da će njegov gol doneti ekipi plasman u viši rang takmičenja. Podsetimo, ovaj klub je poslednji put u Seriji A igrao u sezoni 2003/04.