MAJSTORSKI

SRBIN VODI AJAKS KA TITULI! Tadić sprečio senzaciju u Amsterdamu - dva poteza za veliko slavlje!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Tadić je još jednom pokazao zbog čega je lider ekipe.

Izvor: Profimedia

Ukoliko na kraju sezone Ajaks osvoji novu titulu u Holandiji najveće zasluge za to imaće Dušan Tadić. Kapiten ekipe i reprezentacije Srbije još jednom je pokazao zbog čega je lider i u klubu i u nacionalnom timu. I to samo šest dana pošto je pogođen pivom.

Zahvaljujući njemu je sprečena senzacija u Amsterdamu protiv ekipe koja je u zoni ispadanja. Predvodio je tim do preokreta protiv Sparte iz Roterdama - 2:1 (0:1). Loše je počelo, pošto je Jeri de Kamps zatresao mrežu Andrea Onane u 33. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Onda je na scenu stupio Tadić. Prvo je u 49. minutu asistirao Dejviju Klasenu za 1:1, da bi potom pogodio za pobedu. U 61. minutu je jedan od igrača gostiju igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Pol van Bekel je pokazao da se igra nastavi, ali je dobio instrukcije iz VAR sobe i onda je pokazao na "belu tačku". Dušan je uzeo loptu i doneo pobedu.

Doduše, Sebastijan Ale je u 72. dao novi gol za "kopljanike", ali je VAR provera potvrdila da je bio u ofsajdu, tako da se pogodak nije računao. Kada je u pitanju Tadićeva statistika na 29 ligaških mečeva je upisao 12 golova i čak 17 asistencija.

Sa ova tri boda je Ajaks uspeo da se odvoji od PSV-a, mada njihov glavni rival u borbi za trofej tek igra treba da odigra svoj meč protiv RKC-a.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt