Fudbal

DERBI SIGURNO NEĆE ODLUČITI ŠAMPIONA! Dejan Stanković o utakmici odluke

Autor Mladen Šolak

Trener crveno-belih pohvalio i jednog svog igrača posle pobede

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Crvena zvezda pobedila je Radnički 1923 i "overila" prvo mesto koje donosi prednost domaćeg plej-ofa u derbiju sledeće subote. Posle utakmice, trener crveno-belih rekao je da su iz tog ugla njegovi igrači ostvarili cilj, ali je i upozorio da taj derbi neće odlučiti titulu, jer će oba tima posle tog meča odigrati još sedam utakmica.

"Tome smo težili. Taj derbi sigurno ne može da odluči pobednika prvenstva, ali može da igra značajnu ulogu. Domaći teren može da ima težinu", rekao je Stanković za TV Arena sport.

U osvrtu na meč protiv ekipe Nenada Lalatovića, Stanković je pohvalio strpljenje svog tima, kao i jednog igrača iz startne postave - strelca prvog gola, Slavoljuba Srnića.

"Pre svega, bila je strpljiva Zvezda protiv organizovanog protivnika. Videli ste da smo u prvom poluvremenu mnogo puta udarili u zid Radničkog. Nismo uspeli da probijemo bedem, uspeli smo sa našim veznim igračem, Srnićem, koji je prvo poluvreme odigrao fenomenalno, čestitam mu na tome, kao i svim momcima na strpljenju".

"Posle prvog gola smo uzeli pod kontrolu utakmice. Žao mi je zbog primljenog gola, ali dešava se manjak koncentracije. Dobra uvertira za ono što nas čeka u sledeću subotu", dodao je Stanković.

Pročitajte raspored utakmica "večitih" rivala u plej-ofu, kao i dve prednosti koje je prvo mesto donelo Stankovićevom timu.