Nemoguće!

HIT IZGOVOR GVARDIOLE - "IGRA JER JE DOBAR ČOVEK": Najgora sezona u Engleskoj, a Pep mu verovao u najbitnijem meču!

Autor Dušan Ninković

Pep Gvardiola je nakon remija sa Liverpulom objasnio zašto je šansu od početka ukazao zaboravljenom napadaču.

Izvor: Profimedia

Mančester siti je imao sjajnu šansu da se pobedom nad Liverpulom odvoji na tabeli, ali ni to što su dva puta u toku meča vodili nije bilo dovoljno za pobedu - meč je završen 2:2. Na meču tokom kojeg se Ederson poigravao pred svojim golom poništen im je treći pogodak, a mnogi su u pitanje dovodili odluke koje je Gvardiola donosio.

Pep je na teren od prvog minuta poslao Gabrijela Žezusa, a Brazilcu je ovo bio tek drugi meč u Premijer ligi ove godine koji startuje.

Prethodno se to desilo 1. januara protiv Arsenala, kada je izašao posle 63 minuta igre. Sada je na terenu proveo dvadesetak minuta više i tokom tog perioda igrao je više kao desno krilo nego kao centralni napadač. Gvardiola je imao objašnjenje zašto mu je dao priliku.

"Zašto sam odabrao da Gabrijel Žezus bude starter? On je zaslužio da igra zato što je fantastičan čovek - svi oni zaslužuju da igraju. Danas smo mislili da će najbolji kvalitet doneti igrači koje smo odabrali. Možda nešto promenimo za naredni vikend", rekao je Gvardiola nakon meča.

Inače, brazilski napadač je odigrao 32 meča u svim takmičenjima ove sezone i postigao je tek sedam golova. Po tom parametru ovo mu je najslabija sezona od dolaska u Englesku u januaru 2017. godine.