O NJEMU SE PRIČA

BARSA HOĆE ČOVEKA KOJI JE "IZDAO" HRVATSKU, PA SE POKAJAO: Jedan je od najboljih u Bundesu, a košta 25 miliona!

Autor Milutin Vujičić

Barselona polako sklapa kockice za narednu sezonu...

Izvor: Profimedia

Barselona je spremila vrlo interesantan projekat ovog leta pošto je već angažovala Andreasa Kristensena i Frenka Kesija, navodno biraju između Roberta Levandovskog i Erlinga Holanda, dok je vrlo zanimljivo što hoće da angažuju i hrvatskog reprezentativca koji blista u Bundesligi.

U pitanju je Borna Sosa (24) koji je toliko dobro igrao u Nemačkoj da su prošlog leta pokušali da ga "otmu" za Evropsko prvenstvo, međutim propisi to na kraju nisu dozvolili i sada je reprezentativac Hrvatske.

Katalonski mediji su na naslovnim stranama preneli vest o Sosi u Barseloni, pozivajući se na informacije nemačkog "Skaj Sportsa", na šta je klub u međuvremenu već reagovao i poručio da ne želi da komentariše glasine. To naravno ništa ne mora da znači, u pitanju je diplomatski odgovor...

Skauti iz Barselone već dugo prate Sosu i posebno su bili zadovoljni partijom protiv Dortmunda, pa su Ćavija izvestili da bi bio idealan naslednik Đordija Albe koji polako dolazi u veteranske godine.

Nezvanično, Štutgart bi za njega tražio preko 25 miliona evra, što nije toliko strašno u današnjem biznisu.

Borna Sosa je inače đak Dinama iz Zagreba, a u redove "švaba" otišao je u leto 2018. godine. Tada je plaćen šest miliona evra i polako je sticao ugled u Nemačkoj, a sada je jedan od najboljih bočnih igrača u Bundesu. Ove sezone ima dva gola i osam asistencija.

Od kada su mu u Hrvatskoj oprostili "izdaju" i odluku da igra za Nemačku, što mu nije prošlo, odigrao je pet mečeva za državni tim i sasvim sigurno će biti u Kataru.