Au...

RONALDO JE NAJVEĆA GREŠKA BARSELONE - OTKRIO JE DETALJE POSLE 25 GODINA: Čekao se potpis, a odveo ga italijanski velikan

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji brazilski fudbaler prvi put otkrio detalje dogovora sa kraja prošlog veka.

Izvor: Profimedia

Nekada najbolji fudbaler sveta i dvostruki osvajač Zlatne lopte Ronaldo Nazario otkrio je 25 godina kasnije kako se dogodio njegov odlazak iz Barsleone. Brazilski fudbaler koji je predstavljao noćnu moru za defanzivce tih godina zapravo nije želeo da ode iz Barselone.

Sve je bilo spremno, a Ronaldo je pristao na uslove koje mu je velikan španskog fudbala ponudio. Produžetak saradnje bio je na pomolu, ali...

"Dogovorio sam produžetak ugovora sa Barselonom. Trebalo je da ostanem. Predsednik me je nazvao četiri dana kasnije i rekao mi da je nemoguće da ostanem u klubu dalje. Rečeno mi je da mogu da pregovaram sa drugim klubovima, a Inter je prvi bio spreman da plati obeštećenje za mene. Serija A je bila najjača u tom trenutku", otkrio je Ronaldo.

Tokom karijere je pored Barselone i Intera igrao i za njihove najveće rivale Real Madrid i Milan, a sada kao predsednik Valjadolida koristi trikove koje je naučio u igračkim danima.

"Kao predsednik moram da radim neverovatno bitne stvari. Srećom, tokom igračkih dana sam imao najbolje uzore. Masimo Morati mi je bio kao otac, a Florentino Perez je redefinisao fudbal projektom Galaktikosi", otkrio je Brazilac.

Podsećamo, Ronaldo je pažnju na sebe skrenuo još u Kruzeiru čiji je danas vlasnik, a zatim je u Evropi igrao za PSV, Barselonu, Inter, Real Madrid i Milan, pre nego što je Korintijansu završio karijeru.

Tokom bogate karijere samo sa Milanom nije osvojio trofej, a u dresu Brazila je dva puta bio šampion sveta. Za nacionalni tim je odigrao 98 mečeva i postigao 62 gola.