Bravo!

STRAŠNA POBEDA SRPSKIH FUDBALERKI - ŽIVI SAN O MUNDIJALU: Osam puta osvojile Evropu, a pale u Staroj Pazovi! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Impresivan rezultat za ženski fudbal u Srbiji i sada je reprezentaciji potreban još samo jedan dobar rezultat.

Izvor: MN Press

Ženska seniorska reprezentacija Srbije napravio je šok i u Kući fudbala u Staroj Pazovi savladala Nemačku (3:2)!

U impreisvnom meču koji su odigrale fudbalerke Srbije videli smo da je ova generacija "zrela" za odlazak na Svetsko prvenstvo, što bi moglo da se desi i uopšte nije daleko od realnog. Srbija je trenutno drugoplasirana ekipa u grupi, a ta pozicija vodi u baraž.

Tamo bi naše reprezentativke morale da igraju dodatne mečeve kako bi stigle na Mundijal koji će se 2023. godine igrati u Australiji i na Novom Zelandu, ali imajući u vidu u koliko je teškoj grupi Srbija bila - to bi bio ogroman uspeh.

Ženska reprezentacija nikada ranije nije igrala na Svetskom prvenstvu, ali ni pobedila reprezentaciju kvaliteta Nemačke. Do danas, kada su Srpkinje doigrale spektakularan meč.

Junakinja pobede je Jovana Damjanović koja je postigla drugi i treći pogodak na meču, nakon što je gošće iz Nemačke "načele" Alegra Poljak. Nemice su smanjivale zaostatak preko Lee Šuler i Tabee Vazmut, ali to nije bilo dovoljno da iz Stare Pazove odnesu bod!

Pogledajte detalje sa meča:

Do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Srbiji su ostali domaći meč protiv Portugala koji je glavni konkurent za drugo mesto i gostovanje Izraelu koje bi moglo da bude samo formalnost. Takođe, reprezentacija Srbije će navijati i za neki kiks portugalskih fudbalerki u preostala tri kola.

Ovakvo je stanje na tabeli:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt