Džaba...

NAJVEĆU POBEDU SRBIJE GLEDALA I BAJERNOVA LEPOTICA: Igra u timu sa Jovanom, a sada se nije radovala njenim golovima!

Autor Dušan Ninković

Saigračice iz Bajerna podelile teren u Staroj Pazovi, a pobedu odnela srpska fudbalerka koja je dva puta postigla gol.

Izvor: MN Press/Instagram/giuliagwinn/printscreen

Ženska reprezentacija Srbije napravila je podvig u Staroj Pazovi, pošto je na terenima Kuće fudbala uspela da savlada Nemačku, jednu od najboljih svetskih reprezentacija. Nemice su trenutno četvrte na FIFA listi, imaju čak osam titula na deset održanih Evropskih prvenstava, a u Sremu su bile nemoćne protiv Jovane Damnjanović.

Srpska golgeterka razbijala ih je u duelima, a zatim u maniru rasnog strelca kakav jeste postizala golove za pobedu (3:2) koja bi mogla da bude krucijalna. Sve to je na terenu gledala i jedna od najlepših fudbalerki sveta i Jovanina saigračica iz Bajerna - Julija Gvin (22).

Njih sve se dobro poznaju iz velikana nemačkog fudbala, ali ovog puta su bile na suprotnim stranama.

Julija je mogla da vidi kako to izgleda kada Jovana trese mreže, a da ona i saigračice zapravo ne treba da se raduju tim pogocima.

Ovo je Julija Gvin, jedna od najlepših fudbalerki Evrope:

Julija je od 2019. godine u Bajernu u koji je stigla iz Frajburga, a još 2017. godine je debitovala za seniorsku reprezentaciju. Igra u veznom redu, uglavnom na poziciji iza napadača i krasi je fantastična tehnika.

Visoka je 170 centimetara, ima odličan pregled igre i svoje ideje fantastično sprovodi u delo. Zbog se smatra jednom od najtalentovanijih igračica u Evropi i nema sumnje da predstavlja budućnost ženske reprezentacije Nemačke.

Nadamo se da ćemo je protiv Srbije sledeći put gledati na Svetsko prvenstvu koje se 2023. godine igra u Australiji i na Novom Zelandu.