Retko gubi!

KATAI OBOŽAVA DA IGRA PROTIV PARTIZANA - IMA STRAŠAN NIZ U DERBIJIMA: Preko 7 godina nije izgubio od crno-belih!

Autor Dušan Ninković

Ofanzivni fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai biće pod teretom velikih očekivanja i u prvom kolu plej-ofa tekuće sezone Superlige.

Izvor: MN Press

Dva mandata, dve titule i veliki rezultati na evropskoj sceni stvorili su od Aleksandra Kataija ljubimca navijača Crvene zvezde. Momak iz Srbobrana često je bio najbolji igrač u crveno-belom dresu, a posebno je impresivna njegova statistika sa mečeva protiv najvećeg rivala poslednjih godina.

Kreativci ofanzivac koji će se ove sezone boriti za titulu najboljeg strelca Superlige u dresu Zvezde čak 10 puta je igrao protiv Partizana, a na tim susretima upisao je samo jedan poraz. Da stvari budu još neverovatnije, na tom meču imao je samo epizodnu ulogu.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine prvi put je u Crvenu zvezdu stigao na pozajmicu iz Olimpijakosa, a debi u derbijima imao je pod komandom Nenada Lalatovića. Te sezone nije bio potpuno spreman pa je odigrao samo desetak minuta u porazu.

Zamenio je Mihajla Ristića na meču koji je golom odlučio Nikola Drinčić, a ispostaviće se da je to bio i Kataijev jedini poraz u derbijima!

Usledile su četiri prvenstvene pobede i četiri prvenstvena remija, uz trijumf nakon boljeg izvođenja penala koji je Crvenoj zvezdi prethodne sezone doneo trofej u Kupu Srbije i duplu krunu. Impresivan niz čoveka za kojeg se navijači crveno-belih nadaju da će biti u najboljoj formi i u subotu uveče, jer je u derbijima već postigao četiri gola.

Izvor: MN Press

Jedan od glavnih aduta Dejana Stankovića najavio je meč za klupski sajt crveno-belih.

"Od starta prolećnog dela šampionata ostvarili smo maksimum, devet od devet pobeda, i polako idemo ka cilju koji smo zacrtali prvo u julu, a potom ga potvrdili u januaru na okupljanju. Mnogo je izazova pred nama u plej-ofu, a prvi jeste večiti derbi. Meč čiji se pobednik nikada ne zna unapred, ali smo odmah nakon Radničkog krenuli sa pripremom za derbi i siguran sam da ćemo biti spremni za najveću utakmicu u srpskom fudbalu. Stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem detaljno radi na svakom segmentu igre kako bi ponovili prošlogodišnji uspeh", počeo je Katai.

Ofanzivac Crvene zvezde i najbolji igrač aktuelnog šampiona raduje se novom derbiju pred svojim navijačima, ali i upozorava na finala koja slede.

"Igraćemo ponovo pred našim navijačima što će nam predstavljati veliku prednost, ali svakako da se nećemo opuštati ni u jednom trenutku. Više puta sam govorio da samo Delije mogu da naprave neverovatnu atmosferu. Važna je pobeda pre svega i da zadržimo prvo mesto. Nije bitno ko će postići pogodak, imamo igrače koji svojim induvidualnim kvalitetom mogu da doprinesu pozitivnom rezultatu. Takođe, ne posmatramo situaciju na tabeli, još ništa nije gotovo imamo još sedam utakmica do kraja sezone, a svaka će biti finale za nas", zaključio je Katai.

Najveći meč srpskog fudbala na programu je u subotu od 18:00 na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda je trenutni lider Superlige sa dva boda više od najvećeg rivala. Sudiće najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, a iz oba tabora stigli su pozivi na stadion - Milan Rodić je zatražio podršku, a Partizan se oglasio o kartama.