Neobičan potez!

POZNATI KLUB SE POSLE 6 GODINA VRAĆA U GRAD: Otišli zbog svađe, sad su napravili novi stadion! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Igraće na svom novom domu, u gradu iz kojeg su pobegli pre šest godina jer ih nisu dovoljno poštovali.

Izvor: Vimeo/screenshot/LASK

Jedan od najpoznatijih fudblaskih klubovas u Austriji prethodnih nekoliko godina nije igrao u gradu u kojem je osnovan. Zbog nesporazuma sa loklanim vlastima LASK je rešio da se odseli iz Linca, pa su svoj novi dom pronašli u Pašingu. Šest godina kasnije vraćaju se u Linc, ali na svoj novi stadion.

U međuvremenu je izgrađena "Rajfajzen arena", stadion koji će biti jedan od najmodernijih u zemlji, a pritom i novi dom kluba koji ima velike ambicije u narednim sezonama - kako u Austriji, tako i na međunarodnoj sceni.

Nesporazumi koje je LASK imao sa gradskim vlastima dovele su i do toga da iz imena izbace Linc, ali su dobri rezultati kluba poslednjih godina naterali crno-bele da se vrate u grad. Na mestu starog stadiona niče lepotica od preko 20.000 sedećih mesta, koja će biti redukovana na tačno 18.000 kada se igraju evropske utakmice.

LASK se hvali svojim stadionom:

U sklopu novog stadiona koji će nositi ime poznate banke nalaziće se klupski muzej, sala za venčanja sa klupskom tematikom, ali i sadržaj koji nema veze sa sportom. Za sada su u planu vrtić, medicinski centar, kancelarije, restorani i drugi sadržaji.

Nema sumnje da će ovo biti jedan od najmodernijih stadiona u Austriji i da je LASK napravio dobar potez njegovom izgradnjom.

Pogledajte kako teku radovi:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt