SKANDAL

PROVOKACIJA - POKAZAO SIMBOL VELIKE ALBANIJE: Fudbaler "Kosova" rođen u Mitrovici, a izaziva kao Džaka i Šaćiri! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Ovaj fudbaler je rođen u Kosovskoj Mitrovici, a tokom karijere je nastupao i za selekciju takozvanog "Kosova".

Izvor: Profimedia/Sportklub/Printscreen

Nova provokacija albanskih fudbalera! Ono što smo navikli da vidimo od Džerdana Šaćirija i Granita Džake, koji nastupaju za reprezentaciju Švajcarske, sada smo videli i od igrača koji igra za selekciju takozvanog "Kosova".

Leonard Pljana je postao još jedan etnički Albanac koji je rešio da pogodak proslavi pokazivajući simbol "velike Albanije", nakon što je bio strelac pobedonosnog gola u azijskoj Ligi šampiona.

Korejski Jeonam je savladao australijski Junajted Siti, a strelac gola za pobedio bio je Leonard Pljana. Radi se o napadaču rođenom 1996. godine u Kosovskoj Mitrovici.

On je na svom debiju u azijskoj Ligi šampiona zatresao mrežu i potom pogodak proslavio onako kako su Džaka i Šaćiri to učinili protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. - pokazao je simbol "velike Albanije", sa ukrštenim rukama aludirajući na njihovog dvoglavog orla.

Pljana je upisao tokom karijere i dva nastupa za reprezentaciju takozvanog "Kosova", a posle početaka u Trepči iz Kosovske Mitrovice, nastupao je za Grebestad, Dalkurt, Borbi, GAIS i Brage.

Ostaje nepoznato zbog čega je Pljana rešio da ovim potezom privuče pažnju, a evo kako je to izgledalo: