ZVANIČNO

ZVEZDA I PARTIZAN MOGU TEK U FINALU KUPA SRBIJE: "Večiti" domaćini u polufinalu, uvedeno novo pravilo!

Autor Milutin Vujičić

Održan je žreb za polufinala Kupa Srbije gde smo saznali da se Crvena zvezda i Partizan neće sresti u polufinalu, ali mogu u finalu.

Izvor: MN Press

Mnogi su se nadali novom "večitom" derbiju u polufinalu Kupa Srbije, ali će za to morati da se strpe bar do finala. Na žrebu je odlučeno da Crvena zvezda igra protiv Novog Pazara na svom stadionu, dok će Partizan biti domaćin Vojvodini u borbi za finale!

Pravila su jasna, igra se jedna utakmica 11. maja, a ukoliko ne bude pobednika nakon 90 minuta - uslediće jedanaesterci koji će dati učesnika finalne utakmice.

Uvedena je i jedna novost, a to je da će se u polufinalu i finalu koristiti VAR tehnologija, koje nije bilo do ove faze takmičenja.

Zadovoljni smo žrebom, očekivali smo da se nađemo u polufinalu i finalu i nadam se da ćemo to uraditi na našem terenu", rekao je Goran Negić, predstavnik Crvene zvezde.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


"Mogu da kažem da sam zadovoljan žrebom. Koju god ekipu da smo izvukli, reakcija bi bila ista", poručio je Milan Milijaš iz Partizana, dok iz Vojvodine takođe dodaju da su zadovoljni što igraju protiv crno-belih, međutim žale jedino što se utakmica ne igra u Novom Sadu.

"Nek Partizan pobedi u prvenstvu, a mi ćemo u Kupu", dodao je predstavnik "stare dame" Aleksandar Vlaškalić.

"I mi smo se nadali da će to biti u Novom Pazaru, ali borićemo se protiv Crvene zvezde i nećemo doći spuštene zastave na stadion Rajko Mitić", ocenio je predstavnik Novog Pazara.

Termin odigravanja polufinalnih mečeva je 11. maj (igra se samo jedna utakmica), dok je finale zakazano za 26. maj 2022. godine i još nije poznato na kome stadionu će se igrati.

Zvezda je u Kupu izbacila Inđiju, Radnički iz Niša i TSC, Partizan je bio bolji od Trajala, Dubočice i Loznice, Novi Pazar je eliminisao Budućnost (Dobanovci), Bačku, Metalac, dok je Vojvodina do ove faze takmičenja došla preko Jagodine, Javora i Rada.

Podsetimo, aktuelni branilac trofeja u Kupu Srbije je Crvena zvezda koja je letos pobedila Partizan posle penala.

IZ MINUTA U MINUT:

- Crvena zvezda - Novi Pazar na stadionu "Rajko Mitić".

- Partizan - Vojvodina u Humskoj!

- Domaćinstvo se posebno žreba, a uvedeno je novo pravilo - VAR će biti na utakmicama polufinala i finala.

- Srpska fudbalerka Violeta Slović će pomagati na žrebu.

- Na žrebu su predstavnici sva četiri kluba, dok će predsednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković rukovoditi žrebom.

- Podsetimo, na žrebu su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Novi Pazar.

- Žreb uskoro počinje!

Dramatično je u Superligi, a ništa manje ni u Kupu Srbije. Vreme je za polufinalne mečeve, a danas od 13 časova u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije (FSS) saznaćemo i parove! MONDO će uživo pratiti žreb...

Na žrebu će se naći Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Novi Pazar, a pravila su takva da je moguć duel i "večitih" rivala pre finala. To znači da bismo već u polufinalu mogli da gledamo četvrti derbi ove sezone, a i dalje su strasti uzavrele nakon prvenstvenog u kome nije bilo pobednika (0:0).