Fudbal

ZBOG RATA NIJE OTIŠAO IZ SRBIJE U KIJEV! Dogovorio se sa Dinamom, ali je sve propalo

Autor Mladen Šolak

"Nadam se da će i po mene i po klub ispasti još bolje"

Izvor: MN Press

Mladi napadač Čukaričkog Marko Rakonjac (22) sprema se za gostovanje Partizanu (sreda, 18.05) i ne razmišlja previše o propaloj prilici da pređe u Dinamo Kijev. Iako je sve bilo dogovoreno.

Rakonjac je minule zime napravio sporazum sa ukrajinskim velikanom, ali je rat sve zaustavio, pa je napadač rođen u Bijelom Polju 2000. ipak ostao u Superligi. Ipak, sve to ga nije poremetilo, već mu je i sama želja Dinama da ga dovede veliki motiv da nastavi da radi.

"Imam još više motiva, s obzirom da je takav klub pokazao interesovanje za mene. Na kraju, možda je i dobro što sam ostao, nastavio sam da dajem golove, stigao do dresa reprezentacije Crne Gore, igam dobru sezonu. Nadam se da će po mene i Čukarički ispasti još bolje", rekao je napadač "brđana".

Rakonjac je ove sezone u Superligi dao devet golova, u periodu od sredine februara do sredine marta bio je strelac praktično na svakom meču, a sada se saigračima priprema za teško gostovanje ekipi Aleksandra Stanojevića.

"Neće nam biti lako. Očekuje nas vrlo težak meč, Partizan će bez dileme biti silno motivisan. Ne samo zbog činjenice da će i dalje biti u borbi za titulu, već i zbog toga što smo ih zadužili u prethodnom susretu na našem stadionu. Partizan je u situaciji da mora da dobije sve mečeve do kraja, počevši od susreta protiv nas. Siguran sam da nam je meč u Humskoj najteži do kraja prvenstva" , poručio je Rakonjac.

Prethodni meč Čukaričkog i Partizana završen je remijem na stadionu "brđana", a Crnogorac opominje da bi njegov tim trebalo da izvuče pouke iz tog susreta.

"Bili smo bolji u tom meču u prvom poluvremenu, ali smo na kraju izgubili. Nismo iskoristili svoje prilike, ekipa kvaliteta Partizanove je to znala da kazni. Isto tako, moram da priznam da su nas crno-beli nadigrali na Banovom brdu i da smo imali sreće i na tom meču sjajnog Mićovića koji je sačuvao svoju mrežu. Sada ne smemo da ponovimo greške, već da uđemo svi do jednog maksimalno motivisano u susret sa favoritom. U tom slučaju, imamo šanse da još jednom ostanemo neporaženi protiv Partizana. Čeka nas dobro popunjen stadion, lepo je igrati u takvom ambijentu", rekao je Rakonjac.

Izvor: MN Press

Dok se Zvezda i Partizan bore za titulu, napadač zna da sve utakmice "večitih" privlače posebnu pažnju.

"Siguran sam da u Zvezdi od nas očekuju da nešto uradimo protiv Partizana, isto tako u Partizanu očekuju da možemo da sapletemo Zvezdu. A mi ćemo se truditi protiv oba večita rivala, na oba susreta idemo na pobedu, pa šta bude".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt