GORI HRVATSKA!

KUVA! HAJDUK OPET TUKAO DINAMO, MAJSTORIJA ZAPALILA POLJUD: 3 tima za titulu, a još jedan derbi se igra u zadnjem kolu!

Autor Nebojša Marković

Kakva ludnica se sprema u prvenstvu Hrvatske, nakon što je u tamošnjem najvećem derbiju Hajduk savladao Zagrepčane!

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Ponovo vri u Hrvatskoj! Najnoviji derbi tamošnjeg fudbala doneo je mnogo uzbuđenja i novu dramu u Prvoj ligi Hrvatske - Hajduk je u Splitu naneo poraz Dinamu i učino da se u trci za titulu ponovo nađu tri kluba.

Majstorija Nikole Kalinića, dugo čekanog povratnika, "zapalila" je Poljud za pobedu 1:0 i novu dramu u šampionatu.

Dinamo Zagreb je doživeo i peti poraz ove sezone, ali ovaj će ih posebno boleti. Pred krcatim "Poljudom", Splićani su uspeli da ih savladaju pogotkom nekadašnjeg igrača Milana i Atletika Madrida.

Kalinić je u 63. minutu odlično pogodio iskosa sa leve strane, matiravši Dominika Livakovića kao na treningu i tako doneo i više nego vredan trijumf Hajduku. "Bili" su tako u trećem ligaškom derbiju protiv Dinama ove sezone uspeli da upišu i drugu pobedu.

U decembru je bilo 2:0 za njih na "Maksimiru", u martu su remizirali 0:0, a sada je usledila nova pobeda bez primljenog gola. Evo kako je Kalinić rešio meč:

Kalinić gol, Hajduk - Dinamo 1:0
Izvor: Youtbue/Arena sport TV

Sada Hajduk ima 62 boda na trećem mestu, Osijek je drugi sa 64, dok Dinamo i dalje vodi sa 66 bodova. Do kraja sezone je ostalo još pet kola, a posebno će biti uzbudljivo što će Hajduk i Dinamo igrati još jedan hrvatski derbi i to u poslednjem kolu sezone!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt