OPLELI

"VLAHOVIĆ JE BIO NERVOZAN KAO KONJ PRED TRKU": Italija bruji o slaboj partiji Srbina protiv svojih - Fali mu jedna stvar

Autor Milutin Vujičić

Dušan Vlahović nije uspeo da postigne gol za Juventus protiv Fiorentine, svog bivšeg kluba, a bio je i jedan od slabijih pojedinaca meča.

Izvor: Profimedia

Srpski napadač Dušan Vlahović "ujeo je za srce" navijače Fiorentine kada je zimus odlučio da napusti klub i otišao u redove Juventusa, kluba koga u Firenci preziru i smatraju ih svojim najvećim rivalom, iako to možda na fudbalskom terenu nikada nije bilo tako izraženo.

Vlahović je zbog toga označen kao izdajnik u Firenci, navijači su ga ružno vređali, ali je to morao da ostavi iza sebe i već dva puta je igrao protiv "ljubičastih". Nije uspeo da postigne gol, ali Juventus je prošao u finale Kupa Italije.

Malo toga je Vlahović pokazao u prvoj utakmici odigranoj u martu (1:0 za Juventus na "Frankiju"), ali doduše još manje u revanšu u Torinu. "Stara dama" je slavila 2:0 u revanšu odigranom mesec i po dana kasnije, ali je opšti utisak da je Vlahović bio jedan od slabijih pojedinaca meča.

"Sofascore" statistika pokazuje da je za 82 minuta na terenu bio treći najslabije ocenjeni igrač tima, iza De Lihta i De Šilja, a za uputio je tek jedan udarac u okvir gola Dragovskog.

Tek 25 puta je dotakao loptu, a prosledio je saigračima u 11 od 15 pokušaja, dok je imao i jedno ključno dodavanje.

Izvor: Printscreen/Sofascore

Sve u svemu, vrlo mršav učinak za napadača njegove klase, pa ne čudi i što je italijanska štampa bila vrlo kritična prema Srbinu koji je počeo da se nosi sa velikim pritiskom od kada je plaćen 80 miliona evra. Maks Alegri ga je branio, uostalom postigao je šest golova za Juve, ali kada nema pogodaka - odmah se više priča o njemu.

Tako je "Gazeta delo Sport" napisala da je Vlahovićev hobi da postiže golove, ali jednostavno nije imao šansi, dok je u izveštaju "Tutosporta" navedeno da se "borio sa ofsajdom i pomogao napravivši haos pre gola Bernardeskog".

Zanimljivo je pisanje i uticajnog lista "Korijere delo Sport" koji je u fokus stavio Vlahovićevo ponašanje na terenu protiv bivših saigrača. Poručili su da mu "nedostaje gol" uz poruku da je "bio nervozan na liniji ofsajda kao konj pred čuvenu trku Palio de Siena".

Potrebno je i njemu vreme kako bi skinuo teren skupog pojačanja sa leđa, možda ga to u ovom trenutku i previše opterećuje, posebno kad igra protiv ljudi s kojima je do neki dan delio teren.