PRESUDIO MU SPLIT

DINAMO IZGUBIO "VEČITI" DERBI, TRENER ODMAH SMENJEN: Kakva drama u Hrvatskoj, tri tima igraju za titulu!

Autor Milutin Vujičić

Dinamo iz Zagreba smenio je trenera Željka Kopića nakon poraza od najvećeg rivala Hajduka.

Izvor: YouTube/TV Arena sport/Printscreen

Poraz u "večitom" derbiju koštao je posla Željka Kopića. Dinamo je dan nakon loše utakmice u Splitu (1:0) odlučio da smeni dosadašnjeg šefa stručnog štaba, pošto se borba za šampionsku titulu zaoštrila na pet kola do kraja!

Dinamo je imao šansu da trijumfom na "Poljudu" u zaostaloj utakmici pobegne najvećem rivalu na čak deset bodova razlike, čime bi ih izbacili iz trke, međutim porazom su sebi znatno otežali. Sada Dinamo ima 66 bodova, Osijek je na 64, Hajduk na 62, tako da sledi velika drama...

"Modri" su odmah odlučili da razmrdaju svoje redove rastankom sa trenerom koji je već duže vreme kritikovan zbog loše igre svog tima, tako da je bilo samo pitanje trenutka ko će mu presuditi.

Preuzeo ih je krajem prošle godine i vodio ih na 19 mečeva. Ostvario je 13 pobeda, dva remija i četiri poraza, a najviše se pamte trijumfi protiv Vest Hema i Sevilje u Ligi Evrope, međutim u prvenstvu Hrvatske nije to bilo tako idilično i zbog toga će Zagrepčani potražiti trećeg trenera ove sezone.

Nezvanično, to bi mogao da bude Ante Čačić, nekadašnji selektor Hrvatske.

"Ovim putem želim da zahvalim Upravi kluba, igračima, stručnom štabu, trenerima i svim zaposlenima u klubu na uspešnoj i kvalitetnoj saradnji koju smo imali poslednje dve godine. Od prvog dana kada sam postao direktor fudbalske škole te kasnije sportski direktor i trener prvog tima želeo sam da klub napreduje i nadam se da sam u jednom delu to i ostvario. Klubu želim uspešan kraj sezone i ono najvažnije osvajanje titule", poručio je Kopić.

Dinamu inače do kraja sezone ostaju još dva velika derbija - protiv Osijeka i Hajduka kod kuće.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt