ŠTA VI MISLITE?

FIFA, PROMENITE TO PRAVILO, NEK SE IGRA NA ŠTOPERICU: Poznati fudbaler hoće REVOLUCIJU - "Neću da gledam folirante!"

Autor Nebojša Marković

Defanzivac Benfike ima predlog za svetsku kuću fudbala...

Izvor: Profimedia/Stephen McCarthy/FIFA/Sipa USA/Jeroen Meuwsen/Orange Pictures

FIFA je najavila da sprema važne promene za Svetsko prvenstvo i da bi utakmice u Kataru mogle da traju i po 100 minuta, a sve kako bi se u mečevima bolje nadoknađivalo izgubljeno vreme.

Legendarni Pjerluiđi Kolina je o tome naširoko govorio, dok je predsednik FIFA Đani Infantino poručio da navijači plaćaju da gledaju 90 minuta fudbala, a ne 50. Ali jedan poznati fudbaler sada ima još radikalniji predlog za njih!

Jan Vertongen, defanzivac Benfike i nekadašnji fudbaler Totenhema, urgirao je preko društvenih mreža da FIFA treba da učini još veću promenu i fudbal prebaci na merenje efektivnog vremena!

"Fudbal stvarno stvarno treba da se promeni na efektivno vreme igranja i to što je pre moguće. Timovi koriste prednost toga što stalno foliraju i 'plaču', oduzimajući svu radost navijačima koji žele da gledaju dobru fudbalsku utakmicu, a ne pozorišnu predstavu", napisao je ljutiti Belgijanac.

Nije poznato zbog koje utakmice je tačno izneo ovakvo mišljenje, ali je jasno kakve su njegove želje. O prelasku fudbala na efektivno vreme se već razmišljalo i u pojedinim omladinskim ligama se to pravilo testiralo.

Jedan od predloga za tako nešto glasio je da bi fudbal mogao da pređe na 60 minuta efektivne igre, po čemu bi se sat kao u košarci zaustavljao kada je igra zaustavljena. Razlog za to je što se u današnje vreme na utakmicama efektivno igra oko 50-55 minuta, dok se ostalo vreme troši na prekide i odugovlačenja...