IMA LI KRAJA?

NEVEROVATNI NATHO - 20 PENALA, 20 GOLOVA ZA PARTIZAN: Ovakav niz Superliga ne pamti, Izraelac juri Ronalda i Ramosa!

Autor Nebojša Marković

Koliko je fenomenalan učinak Bibarsa Natha sa "bele tačke" od dolaska u Partizan govori i to sa kakvim legendama svetskog fudbala može da se stavi u ravan.

Izvor: MN Press/Profimedia

Fudbaleri Partizana savladali su u sredu Čukarički 3:1 u 32. kolu Superlige i tako im se osvetili za nedavni remi 0:0 na Banovom brdu.

A "brđane" je u tom meču "načeo" Bibars Natho, pogotkom iz penala koji je bio njegov 20. uzastopni gol sa 11 metara otkako je potpisao za Partizan!

Nathov pogodak protiv Čukaričkog dogodio se u simboličnom 20. minutu meča. Bio je to 20. penal koji je Natho izveo otkako je prvi put obukao crno-beli dres - i svih 20 puta je bio precizan.

Iskusni ofanzivac Partizana je tokom svoje tri sezone u klubu imao određenih padova u igri, imao je i sjajnih momenata poput gola u 165. "večitom" derbiju prošle jeseni, ali jedna stvar je uvek bila konstanta. To su njegovi penali.

Nijednom navijači Partizana nisu morali da brinu kada bi videli da Izraelac prilazi lopti da izvede udarac sa 11 metara. Štaviše, jedan od presudnih kikseva crno-belih ove sezone dogodio se baš kada je Rikardo Gomeš morao da preuzme odgovornost. Na meču protiv Proletera prošlog novembra, on je izveo penal jer je Natho već bio zamenjen, ali nije uspeo da savlada Nikolu Petrića. Meč je završen 0:0, a Partizan je ostao bez dva važna boda.

Poslednji Nathov promašaj sa 11 metara dogodio se u novembru 2017, kad je igrao za CSKA Moskvu. To je ujedno bio i poslednji penal koji je izveo pre nego što je stigao u Humsku.

No, Nathov niz od 20 penala je izuzetno impresivan i stavlja ga skoro pa u ravan sa velikanima poput Kristijana Ronalda, Mata Le Tisijea i Serhija Ramosa. Ronaldo je svojevremeno imao niz od 24 uzastopna pogotka iz penala, baš kao i Le Tisije.

Portugalac je taj niz prekinuo u polufinalu Lige šampiona 2012. protiv Bajern Minhena, kada su Bavarci prošli u finale. Sa druge strane, legenda Sautemptona Le Tisije uspeo je da dva puta ostvari taj učinak. Postigao je 48 golova iz 49 penala, od kojih je jedini neiskorišćeni stigao baš na sredini tog niza. Još uspešniji bio je Serhio Ramos sa 25 uzastopnih pogodaka iz penala, pre nego što je u dresu Španije protiv Švajcarske prekinuo niz.

Natho je iza ovih slavnih fudbalera po svom fenomenalnom nizu, a do kraja sezone bi možda mogao i da ga poboljša i približi im se. Ipak se ovakve stvari ne viđaju se često...