Odlazi!

KRAJ - ODBIO JE 200.000 FUNTI NEDELJNO I NAPUŠTA ŠAMPIONA EVROPE: Tri velikana hoće nemačkog reprezentativca!

Autor Dušan Ninković

Kraj njegove saradnje sa Čelsijem, nakon što od 2017. godine bio vrlo bitan u timu.

Izvor: Profimedia

Aktuelni šampion evrope će se narednog leta susresti sa ogromnim problemima na svim nivoima. Zbog rata u Ukrajini Roman Abramovič i Čelsi su imali velikih problema, a slično će biti i u narednom periodu. Kao jedan od najvećih može da bude odlazak veoma važnih igrača iz kluba.

Prvi koji će "dići sidro" je nemački štoper Antonio Ridiger (29) koji samo čeka kraj sezone kako bi se preselio iz Londona. Verovatno će umesto dresa "Plavaca" obući opremu Real Madrida, sa kojim se već neko vreme dogovara.

Po informacijama iz Engleske, Ridiger je odbio Čelsijevu ponudu od 200 hiljada funti nedeljno i ne planira da potpiše produžetak saradnje sa klubom u kojem je ostvario najveće rezultate u karijeri.

Kao jedan od razloga za odlazak iz Londona Ridiger i njegov agent navode i to što promena vlasničke strukture u Čelsiju ne ide po planu i teško je očekivati da se do maja završi preuzimanje kluba. Nemački reprezentativac ne želi da ostaje u klubu u kojem bi tokom čitavog leta mogao da vlada haos.

Kao najozbiljniji kandidat za njegov potpis pominje se Real Madrid, mada su prethodnih dana interesovanje pokazali i Juventus i Mančester junajted. Ipak, deluje da je snažni defanzivac već neko vreme u pregovorima sa Madriđanima.

Njegov odlazak iz kluba, kao i odlazak Andreasa Kristensena, znači da će tim iz Londona morati da krene u potragu za barem jednim štoperom tokom letnjeg prelaznog roka. Zbog svega što se dešavalo oko kluba, pitanje je koga će moći da dovedu u ovoj situaciji.