RAZUMLJVO

KRISTIJANO PRVI PUT U KARIJERI ODBIO DA IZVEDE PENAL: Oglasio se trener i objasnio šta se desilo - "Pitao sam ga..."

Autor Milutin Vujičić

Kristijano Ronaldo je mogao Junajtdu da donese možda i bod sa gostovanja u Londonu, ali nije mogao da šutira penal.

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo je ove nedelje saopštio tužne vesti. Preminuo je njegov sin iz blizanačke trudnoće Georgine Rodrigez, a samo pet dana kasnije portugalski napadač istrčao je na teren u dresu Mančester junajteda.

Nije ga bilo protiv Liverpula, kada su ga protivnički navijači podržali aplauzom, dok je u porazu protiv Arsenala dobio takođe isti tretman sa tribina. Nisu mu zamerili ni kada je postigao jedini gol za "crvene đavole", a možda je mogao i drugi - da je kojim slučajem odlučio da izvede jedanaesterac (3:1).

Krajnje neobično bilo je videti Ronalda koji je predao loptu Brunu Fernandešu u 57. minutu i njemu pružio šansu da izjendači rezultat, što je Portugalac prokockao.

Ne dešava se često da Ronaldo odustane od izvođenja kaznenog udarca, ako se ikada i desilo, međutim bilo je jasno da nije potpuno "u meču" uprkos datom golu. Očekivano, trener Ralf Rangnik upitan je posle duela zbog čega CR7 nije preuzeo odgovornost...

"Pitao sam Ronalda posle meča zašto nije izveo penal i zašto je to prepustio Brunu. Rekao mi je da jednostavno nije imao dobar osećaj i smatrao je da je bolje da neko od njegovih saigrača izvede najstrožu kaznu", kazao je Rangnik i dodao:

"Bruno, nažalost, nije bio precizan".

Tako je Portugalac nastavio svoju očajnu seriju, a da je kojim slučajem Kristijano mogao da šutira - možda bi rezultat na kraju bio potpuno drugačiji. Imali su šansu za 2:2, ali su na kraju teško poraženi i sve su dalje od mesta u Ligi šampiona, što ih brine podjednako kao i atmosfera u klubu.