NESTVARNO!

DA LI JE OVO NAJGORA PARTIJA U ISTORIJI FUDBALA? Za ceo meč je imao 2 TAČNA dodavanja, ali tu stvar postaje još smešnija

Autor Milutin Vujičić

Alan iz Evertona odigrao je jednu od najgorih partija u istoriji fudbala - i to u derbiju protiv Liverpula.

Izvor: Profimedia/Twitter/ReviewFootball/Screenshot

"Mersisajd derbi" već godinama ne opravdava epitet derbija, redovno gledamo Everton u potčinjenom položaju, međutim granice su definitivno pomerene u nedelju kada je tim Franka Lamparda delovao katastrofalno.

Odlučili su da igraju na bod na "Enfildu" tako što su se potpuno povukli i branili čitav meč sa 11 igrača, nadajući se da će Rišarlison ili Grej pogoditi nešto u kontri. To se nije dogodilo, Liverpul je na kraju probio njihov bedem i slavio golovima Salaha i Origija (2:0), dok će u istoriji rivalstva ostati zapisano kako je Everton igrao.

Zvanični podaci govore da su imali posed od svega 17%, a ukupno su svi igrači Evertona za čitav meč razmenili svega 94 tačna dodavanja (od 169 pokušanih).

I među njima imamo jednog rekordera. Brazilski vezista Alan, nekadašnja zvezda Napolija, posebno u vreme Karla Ančelotija, odigrao je istorijski loš meč. Ne pamti se da je u istoriji Premijer lige postojao fudbaler koji je toliko bio nevidljiv kao Alan, plaćen inače 25 miliona evra.

Alan je za 73 minuta na terenu imao samo dva tačna dodavanja, ali tu situacija postaje još smešnija. Oba dodavanja imao je sa centra, na početku meča i nakon gola Liverpula...

Istina, njegov zadatak bio je da ne dozvoli igračima Liverpula da proture loptu iza njegovih leđa, što takođe nije uspeo, ali je zaista neverovatno da je za 73 minuta na terenu bio toliko bez uticaja na igru svog tima. Samo šest puta je došao u posed lopte i predao je u noge svojim saigračima tek dvaput.

Za nevericu!