ZAOKRET!

UKIDA SE ZABRANA "ČELIČNE LEJDI" POSLE 37 GODINA! Sprema se velika promena u Engleskoj - ovo više neće važiti!

Autor Nemanja Stanojčić

Prema informacijama koje stižu iz Velike Britanije tamo se sprema promena koja je oduševila klubove, posebno one u Premijer ligi.

Izvor: Shutterstock/AboutLife/Profimedia

Pre skoro 40 godina, 1985. godine je "čelična lejdi" Margaret Tačer donela odluku da se u Engleskoj zabrani konzumacija alkohola na fudbalskim utakmicama. To pravilo je i dalje na snazi, ali bi to moglo uskoro da se promeni.

Kako prenose engleski mediji, na leto bi moglo da dođe do ukidanja ove zabrane. Vlada Velike Britanije razmatra taj predlog i prema navodima koji stižu odande velika promena se bliži. Klubovi iz Premijer lige su zbog toga oduševljeni.

Prema navodima, sve je počelo od kolumne koju je napisala bivša ministarka sporta Trejsi Krauč. Ona je tražila da Vlada spremi 10 strateških tačaka i da ukine spomenutu zabranu. To je naišlo na odobravanje mnogih.

Mnogi su podržali ovaj predlog i naglasili da zbog te zabrane trpe velike gubitke, pošto ne mogu da prodaju alkohol na svojim stadionima.

Već su odrađeni i neki proračuni, pa je tako ustanovljeno da klubovi koji se takmiče u Čempionšipu i ligama 1 i 2 mogli da zarade oko 35 miliona funti na godišnjem nivou. Očekivano, mnogo više bi prihodovali klubovi iz Premijer lige.

Podsetimo, sve je krenulo od 1985. godine kada je Margaret Tačer želela da stane na put huliganima posle tragedije na Hejselu kada je na meču Liverpula i Juventusa poginulo 39 ljudi u sukobu navijača.