PECNUO ČUKARIČKI

ČUKA? PA KAD SU ONI UGROZILI ZVEZDU! Stanojević se nada kiksu crveno-belih, ali NE VERUJE u Brđane: Kad nisu do sada...

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Stanojević je pred meč Partizana i TSC-a "pecnuo" i Čukarički koji se sastaje sa Crvenom zvezdom.

Izvor: YouTube/FK Partizan/Screenshot

Partizan zaostaje dva boda za Crvenom zvezdom, a do kraja sezone očekuje ih još po pet utakmica u Superligi. Računica je jasna, samo ako Partizan ostvari sve pobede, a Zvezda remizira najmanje dvaput ili izgubi jedan meč, crno-beli će ih u tom slučaju preskočiti na prvom mestu na tabeli.

Zato u taboru Partizana pred meč sa TSC-om u Humskoj (sreda, 14.00) razmišljaju i o meču Crvene zvezde i Čukaričkog, verovatno najozbiljnijeg rivala sa kojim aktuelni prvak igra do kraja sezone.

O tom duelu govorio je i Aleksandar Stanojević na današnjoj konferenciji za medije, istakavši da se svi u crno-belom nadaju da će se njihov rival okliznuti, ali su isto tako realni i svesni činjenice da "Brđani" dugo nisu otkinuli makar bod Zvezdi. Preciznije, poslednji put je Čukarički slavio još 2016. godine.

Od tada je Zvezda u seriji od 14 pobeda, ako ne računamo utakmice odigrane u Kupu Srbije.

"Zvezda sad igra sa Čukaričkim, a ja ne pamtim kad su ih ugrozili za sve ove godine. Teško je pomisliti da će baš sada, ako nisu nijednom, a već godinama su u vrhu srpskog fudbala. Do sada ih nijednom nisu iskoristili. Prošli put su imali situaciju, pa nisu uspeli", rekao je Stanojević i dodao:

"Igrače ne opterećujem time, hoćemo da odigramo dobru utakmicu, a ostaje nam da se nadamo - što je sportski. Mi moramo sve da pobedimo, nije to baš tako lako pobeđivati, iako smo do sada napravili dobar rezultat".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Što se tiče utakmice sa TSC-om, Aleksandar Stanojević je poručio da ih čeka težak meč i da izuzetno poštuje stil igre trenera Žarka Lazetića, dok poručuje da i njihov prethodni duel nije bio rutinski. Partizan je slavio 2:0 golovima posle prekida Slobodana Uroševića, a pitanje je da li će levi bek biti u sastavu.

Tek posle današnjeg treninga Stanojević će doneti odluku da li može da računa na njega, dok je pod znakom pitanja još samo Ljubomir Fejsa.

"Osim Uroševića, tu su još i igrači koji su se vratili iz povreda, znaćemo posle današnjeg treninga. Opet je imao problem, nevezano za ono njegovo, pauzirao je, ali videćemo još posle treninga...", rekao je Stanojević i osvrnuo se na izjavu Lazetića da je "večitima" potrebna posebna liga koliko su bolji od ostalih.

"Ako smo pobegli trećeplasiranom timu na 30 bodova, znači da smo se izdigli... Skočili smo, nije to tako lako, treba ostvariti toliko pobeda. Ove sezone je tako, mogu da budem zadovoljan procentom pobeda, ostalo da sad ne pričam".

Stanojević nije želeo da priča o umoru, a posebno je nahvalio kolegu sa klupe kluba iz Bačke Topole.

"Igraju dobro, izuzetno Lazetić uneo je njegov prepoznatljiv sistem igre, menjaju dosta i adaptiraju se u odnosu na protivnika. Imaju kadrovskih problema, videćemo u kom sastavu će izaći, a dobro poznajem njegov sistem rada i sviđa mi se kako radi.  Mogu sa tri ili četiri pozadi, pa sa dva napadača... Stvarno je to vrlina dobrih trenera i napadača. Mi smo adaptirani na sve, igramo zonski i u odnosu na sve te situacije to rešavamo zonski", zaključio je Stanojević.