TRAŽE NOVAC!

ARGENTINAC POGINUO, A NJEGOV BIVŠI KLUB TRAŽI ODŠTETU OD 95 MILIONA EVRA! Sprema se nova tužba, a razlog je bizaran!

Autor Nemanja Stanojčić

Emilijano Sala je izgubio život u avionskoj nesreći, a ni tri godine kasnije dva kluba Kardif i Nant ne mogu da postignu dogovor oko obeštećenja...

Izvor: Profimedia

Tragedija se dogodila u januaru 2019. godine kada se srušio avion u kome se nalazio fudbaler Emilijano Sala. On je dogovorio transfer iz Nanta u Kardif i išao je u Englesku na zvanično predstavljanje, nažalost tamo nije stigao.

Posle duge potrage je utvrđeno da je argentinski igrač bio u tom avionu i da nažalost nije preživeo. Istraga je dugo trajala, biznismen Dejvid Henderson je krivac za taj pad, a sada stižu nove informacije. Naime, Kardif je spremio novu tužbu i od francuskog kluba traži odštetu od 95 miliona evra!

Tako tvrdi britanski "San" i ističe da velški klub smatra da Nant snosi krivicu za to što su ispali iz Premijer lige. Tada su se preselili u Čempionšip sa 34 boda, dva manje od Brajtona koji je izborio opstanak.

"Kardif veruje da ih je ispadanje iz Premijer lige koštalo 95 miliona evra na račun TV prava, marketinga, sponzora. Zbog toga spremaju žalbu Arbitražnom sudu u Švajcarskoj", navodi se u tekstu.

Ipak, verovatnoća da dobiju takvu presudu je minimalna, pa je izvesno da će se voditi pravna bitka povodom kompenzacije od 15 miliona funti koliko je Kardif prvobitno tražio na račun obeštećenja...