Neverovatno!

HTELA GA ZVEZDA, UZIMA GA ČOLO SIMEONE: Transfer karijere - biće crveno-beli, ali u Madridu!

Autor Dušan Ninković

Za samo godinu dana je iz ekipe koja je drugoligaš stigao do jednog od najboljih timova Evrope.

Izvor: Profimedia

Prethodnog leta kolumbijski fudbaler Huan Mohika (29) bio je velika želja Crvene zvezde, ali do transfera nije došlo. Godinu dana kasnije španski mediji pišu o njegovom šokantnom transferu - ugledna "Marka" prenosi kako se defanzivac već dogovorio sa Atletiko Madridom.

U levom beku koji se ističe izuzetnim trkačkim sposobnostima Dijego Simeone vidi letnje pojačanje za svoj tim, pa bi Kolumbijac trebalo da se preseli na Vanda Metropolitano samo godinu dana nakon što Zvezda nije uspela da ga angažuje.

Za najveći transfer u karijeri Mohika se izborio u dresu Elćea za koji je ove sezone odigrao 31 ligaški meč, uz dva postignuta gola i pet asistencija. Igrao je fudbal života, pa se transfer iz Đirone u Elće početkom avgusta 2021. godine ispostavio kao pravi potez, a ujedno mu i "zaradio" novi transfer karijere.

Kolumbijac koji je 19 puta igrao za nacionalni tim svoje zemlje u Evropi je pažnju na sebe skrenuo neverovatnom brzinom. Pričalo se da 100 metara trči za 10,4 sekundi, a Crvenoj zvezdi je to bilo posebno interesantno. U njemu je klub video zamenu za Milana Rodića o čijem se odlasku iz kluba pričalo.

Ipak, menadžer kolumbijskog fudbalera uspeo je da mu nađe angažman u Španiji, a kada je Crvena zvezda ubedila Rodića da produži ugovor interesovanje za ovog fudbalera potpuno je nestalo. Naravno, srpski šampšion ne bi ni mogao da parira Atletiko Madridu, koji će na kraju sezone pokušati da završi transfer!