ČEKAJU GA

POSLE BENZEME I MBAPE DOBIO GLASOVE NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA! Stigla poruka iz sela: Kilijane, dođi do nas!

Autor Nemanja Stanojčić

Na predsedničkim izborima u Francuskoj je Kilijan Mbape dobio 10 glasova. Sada je stigao i poziv da dođe do njih...

Izvor: Profimedia/Fabio Ferrari/LaPresse

Predsednički izbori u Francuskoj su završeni, Emanuel Makron je pobedio u drugom krugu, ali je i tamo bilo nekih interesantnih dešavanja. U prvom krugu je glasove dobio Karim Benzema, a u drugom Kilijan Mbape.

Za superstara PSŽ-a je glasalo 10 ljudi u jednom selu po imenu Talen u kom živi oko 400 ljudi. Tamo je nekoliko njih odlučilo da glas da Kilijanu što se ubrzo pročulo. Tako je ovo malo mesto dospelo u žižu javnosti.

Toliko se pročulo da je i predsednik te seoske opštine Ludovik Barbosa dao intervju za poznati francuski list "Le Parizijen". Naravno, pitanja su bila vezana za tih 10 čuvenih glasova.

"Videli smo prvo jedan, pa onda drugi, treći glas. Tek kasnije smo shvatili da to nisu pravi glasovi, već da je neko ubacio koverte koje su izgledale skoro identično kao prave. Na njima je pisalo 'Kilijan Mbape'", ispričao je Barbosa.

Ti glasovi su naravno proglašeni nevažećima.

"Ne želim da osuđujem sugrađane koji su došli da glasaju, imaju pravo da daju svoj glas i na ovaj način. Da li je ovo uradila grupa prijatelja, da li je neko napravio neku opkladu, da li su se dogovorili na večeri da to urade, to stvarno ne znam."

Na kraju je imao poruku za zvezdu Parižana.

"Kilijane, dođi do nas. Udaljeni smo samo dva sata vozom od Pariza", zaključio je Barbosa.