Uživo

ZVEZDINA NAJTEŽA POBEDA - "ZALEDILA" SE U 87. MINUTU! Ben je vratio na PRVO mesto, Borjanove muke na Marakani!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički golom El Fardu Bena i ponovo imaju dva boda više od Partizana na vrhu tabele.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je savladala Čukarički u 33. kolu Superlige i vratila se na prvo mesto domaćeg prvenstva. Strelac jedinog gola bio je El Fardu Ben u 40. minutu susreta, nakon sjajnog driblinga.

Taj pogodak bio je dovoljan za ceo plen i novu prednost od dva boda u odnosu na najvećeg rivala, koji je nešto ranije u toku dana pobedom nad TSC-om na nekoliko sati preuzeo lidersku poziciju. Ipak, Zvezda će imati o čemu da brine nakon ovog meča.

Kapiten Milan Borjan u tri navrata se žalio na povrede! Prvo je osetio bol u mišiću, a kasnije dobio i udarac u potkolenicu zbog kojeg je lekarska ekipa dva puta ulazila u teren. Miloš Gordić se zagrevao, ali je reprezentativac Kanade ostao na terenu do poslednjeg sudijskog zvižduka.

O detaljima njegove povrede, a bolovi su bili primetni na njegovom licu, više će se znati narednog dana. Ne treba ni pominjati koliki bi hendikep bio ako bi startni čuvar mreže morao na pauzu u samom finišu sezone dok se crveno-beli bore za titulu.

Što se tiče samog meča koji je imao epitet derbija kola, nismo videli spektakularan meč. Kiša koja je padala pre meča i na njegovom početku "pokvarila" je teren, pa nismo videli prepoznatljivu igru nijednog tima.

Pored postignutog gola Zvezda je pretila preko Milana Pavkova, Mirka Ivanića i Ohija Omoižuanfa, dok je Mitar Ergelaš u 87. minutu propustio najbolju priliku za izjednačenje. iskoristio je kiks odbrane Zvezde, ali je Milan Gajić stigao da ga izblokira u poslednjem trenutku i ostavi ceo plen na stadionu.

20:24

KRAJ - 1:0!

Sudija Momčilo Marković produžio je susret samo za četiri minuta, mada su prekidi zbog Borjanovih povreda trajali duže. Čukarički u tom periodu nije uspeo da ugrozi domaći tim. Ostalo je 1:0, a Ben je postigao jedini pogodak na meču, još u 40. minutu.

Pogledajte detalje meča:

20:21

91. minut - Izmene!

Dejan Stanković pravi još dve izmene, a Kataija i Kangu menjaju Nenad Krstičić i Radovan Pankov. Milan Borjan će, po svemu sudeći, ostati na terenu do kraja meča iako se opet požalio na povredu.

20:19

88. minut - Ergelaš!

Kakva šansa za Čukarički!

Okliznuo se Strahinja Eraković, a Mitar Ergelaš je bio u sjajnoj prilici da poravna rezultat. U poslednjem trenutku njegov šut izblokirao je Milan Gajić, koji se fenomenalno bacio ispred napadača "Brđana".

20:13

Pogledajte gol Bena za 1:0!

Crveno-beli su u finišu prvog dela igre stigli do prednosti.

Crvena zvezda - Čukarički 1:0, Ben
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:11

81. minut - Povreda Tošića!

Levi bek Čukaričkog bio je u borbi za loptu sa Aleksandrom Kataijem, koji ga je zakačio rukom po licu. Sudija Momčilo Marković nije dosudio prekršaj za goste već samo aut za domaći tim.

20:06

77. minut - Ohi!

Odlično je Gajić uposlio norveškog napadača, ali rezervista Crvene zvezde sa nekoliko metara udaljenosti nije savladao Mićovića.

20:05

74. minut - Meč je nastavljen

Nakon više od pet minuta pauze, ponovo se igra. Milan Borjan je za sada na terenu, ali se teško oslanja na povređenu nogu. Pri svakom koraku Zvezdinog kapitena vidi se bol u levoj nozi.

Izvor: MN Press

19:59

70. minut - Nova povreda Borjana!

Nezgodan sudar golmana Crvene zvezde sa dvojicom fudbalera mogao bi da znači i šansu za Miloša Gordića koji se već zagreva pored klupe za rezervne igrače Zvezde. Po svemu sudeći, kapiten crveno-belih će morati da napusti igru.

19:55

65. minut - IZMENE!

Dejan Stanković je napravi odvostruku promenu nakon malo više od sat vremena igre.

Umesto Bena i Pavkova u igri su Slavoljub Srnić i Ohi Omoižuanfo.

19:48

58. minut - Povreda Borjana!

Milan Borjan je ostao da sedi na travi u svom kaznenom prostoru, a lekarska ekipa crveno-belih mu ukazuje pomoć u ovim trenucima.

19:44

54. minut - Ivanić!

Sjajno je Katai produžio Rodićev pas u prostor Mirku Ivaniću, dobro se i namestio ofanzivac crveno-belih, ali nije uspeo da savlada mladog Mićovića.

19:35

46. minut - Nastavljen je meč!

Čeka nas još 45 minuta fudbala u derbiju 33. kola Superlige.

19:18

POLUVREME - 1:0!

Crvena zvezda je u samom finišu prvog dela meča stigla do prednosti, nakon Benove majstorije u kaznenom prostoru.

Lopta se slučajno odbila baš njemu u noge, a on je nakon sjajnog driblinga kreirao idealnu priliku za pogodak.

19:12

40. minut - GOOOL, El Fardu Ben!

Imala je Crvena zvezda sreće pre nego što je lopta stigla do fudbalera Komorskih Ostrva, ali kada je Ben došao u njen posed nakon šuta Sanoga i odbitka od Kataija - sve je bilo samo majstorstvo.

Prvo "lažnjak" koji je izbacio iz igre defanzivca gostiju, a zatim i rutinska realizacija u gotovo prazan gol Čukaričkog.

19:10

37. minut - Stevanović!

Najbolji potez na meču, bez dileme!

Miladin Stevanović, desni bek gostujućeg tima i nekadašnji fudbaler Partizana, namestio je loptu i sjajno šutirao iz slobodnog udarca. Morao je da se izvije Milan Borjan, a loptu je mogao samo da izbaci u korner.

18:59

27. minut - Pavkov!

Najbolja šansa na meču!

Milan Pavkov je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac sa peterca pogodio stativu i odbio se van terenu.

18:54

22. minut - Gužva!

Korner Crvene zvezde sa leve strane napravio je pometnju pred Mićovićevim golom. Pokušao je na kraju Seku Sanogo da asistira nekome od saigrača, ali Milan rodić nije stigao do te lopte.

18:43

11. minut - Bez većih uzbuđenja...

Verovatno je na nešto slabiji kvalitet fudbala u prvih desetak minuta uticao i težak teren. Kiša je počela da pada tokom popodneva i dobro nakvasila travu na stadionu Zvezde.

18:32

1. minut - Meč je počeo!

Crveno-beli su imali prvi napad na meču, ali je lopta završila u autu.

18:15

Prethodni mečevi u sezoni!

Crvena zvezda i Čukarički su dva puta odmerili snage u tekućom prvenstvu, a aktuelni šampion upisao je obe pobede.

Prvi meč dogodio se na Banovom brdu krajem avgusta, a Zvezda je slavila golovima Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, uz počasni pogodak Čukaričkog koji je bio delo Đorđa Jovanovića.

Drugi meč igran je na stadionu Rajko Mitić, a crveno-beli su salvili nakon golova Pavkova, Ohija Omoižuanfa i Aleksandra Dragovića. Zvezdi je posao bio olakšan od 69. minuta kada je Uroš Drezgić isključen zbog dva žuta kartona.

Izvor: Profimedia

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:45

Rezerve!

Crvena zvezda: Gordić, Pankov, Krstičić, Falko, Motika, Stanić, Pičini, Stanković, Srnić, Gobeljić, Ohi

Čukarički: N. Belić, Kembel, Ergelaš, Tanasijević, Čolović, Spasojević, K. Belić, Čolić, Roganović

17:30

SASTAVI!

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov

Čukarički: Mićović - Rogan, Stevanović, Puškarić, Šapić, Tošić - Mijailović,  Kovač, Savić, Lukić - Aganspahić

17:00

Dobar dan!

Duel timova koji su u 33. kolo Superlige ušli saprve i treće pozicije je susret koji bi možda mogao da odluči i šampiona Srbije za ovu sezonu. Čukarički bi pobedom "skinuo" Zvezdu sa vrha i Partizanu dao priliku da u finiš sezone uđe kao lider, dok bi crveno-beli pobedom nad timom sa Banovog brda možda mogli da "zakuvaju" trku za treće mesto na kraju prvenstva.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč u tekstualnom prenosu.

Ukratko

  • Crvena zvezda - Čukarički 1:0
  • Partizan je trenutno 1. na tabeli
  • Zvezda ne sme da izgubi
učitaj još +