Izabrao

DIV IZ REPUBLIKE SRPSKE IZABRAO - IGRAĆE ZA HRVATSKU! Prvo obukao dres Nemačke, sad ga čeka Bundesliga

Autor Nikola Lalović

Korpulentni centarfor koga je nedavno kupio Ajntraht zaigraće za "vatrene".

Izvor: Profimedia

Dosadašnji standardni napadač U19 reprezentacije Nemačke Igor Matanović odlučio se da promeni nacionalni tim. Ovaj 194 centimetra visoki špic Sent Paulija je prelomio i u nastavku karijere igraće za selekcije Hrvatske

On je pre mesec dana oduševio Nemačku sjajnim golom za U19 tim protiv Italije, ali sada će na sledećem okupljanju U21 tima Hrvatske biti na raspolaganju selektoru Igoru Bišćanu. 

Matanović je rođen u Nemačkoi, ali je njegova porodica usled rata koji je izbio na prostorima Jugoslavije prebegla iz Kotor Varoši, grada u Republici Srpskoj u kome je pred početak rata bilo oko 10.000 Hrvata. Ipak, Igoreva porodica je odavno imala veze sa Nemačkom. 

Članovi moje porodice bili su izbjegli za vreme rata u Krapinske Toplice, dakle, kada nam je bilo najteže, Hrvatska im je pružila utočište i to se ne zaboravlja. Međutim, ja sam još krajem osamdesetih došao u Nemačku, zaposlio se, tako da su mi obe zemlje puno toga dale” objašnjavao je pre dvije godine Igorov otac Ranko Matanović.

Na kraju će ovaj napadač koji je za Sent Pauli debitovao još sa 17 godina zaigrati kapo "vatreni". Odmah je na svom debiju u meču sa Verderom dao gol, a od 2021. godine igrač je Ajntrahta iz Frankfurta. Kupio ga je ovaj klub za pola miliona evra, ali ga odmah vratio u matični klub na pozajmicu. 

Zbog toga još uvek nije zaigrao sa Filipom Kostićem, ali ako njegov razvoj bude tekao kako se očekuje, uskoro bi mogao da bude u konkurenciji za tim.