ZANIMLJIVO

ABRAMOVIČ ZA KUPCE ČELSIJA IMA NOVI ZAHTEV - TRAŽI JOŠ 500 MILIONA FUNTI! Rus hoće još para da bi pomogao Ukrajini!

Autor Nemanja Stanojčić

Roman Abramovič prodaje Čelsi i sada je imao jedan poseban zahtev za sve tri zainteresovane strane.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Zbog rata u Ukrajini je Roman Abramovič pod sankcijama kao i mnogi drugi Rusi, pa je zbog toga primoran da proda Čelsi. Posle velikih uspeha i svega što je napravio sa londonskim klubom mora da ode, a za kupovinu su zainteresovani mnogi.

Na početku je bilo dvadesetak ponuda, da bi posle dodatnih razgovora sistemom eliminacije ostale samo tri. Nije poznato još uvek tačno ko je u pitanju, iako se spekuliše da su među njima Luis Hamilton i Serena Vilijams, ali se znaju najnovije informacije. Abramovič traži još para!

Kako prenosi "Skaj sport" Roman je od tih troje kandidata tražio da povećaju ponude za po 500 miliona funti! Razlog za to je dobrotvorna organizacija sa kojom želi da pomogne žrtvama rata u Ukrajini.

"Ostale su tri zainteresovane strane i od njih se traži da povećaju ponude za 500 miliona funti. Abramovič želi da skupi još novca za dobrotvornu organizaciju kako bi pomogao ljudima u Ukrajini", rekao je Kaveh Solhekol, novinar "Skaj sporta".

Prema njegovim informacijama na prodaji se radi ubrzano, zbog sankcija. Navodno Abramovič želi da proda klub za 2.5 milijardi funti, od čega je plan da jedna milijarda završi u toj dobrotvornoj organizaciji.

"Svi ponuđači su bili u Londonu, razgovarali su sa predstavnicima Čelsija i pokušavali da im objasne zbog čega su baš oni pravi izbor. Ovakav proces traje mesecima, nekad i godinama, ali se ovde radi ubrzano zbog Romana i sankcija. Očekujem da će se uskoro znati i ko je favorit za kupovinu, možda već u petak, mada je veća verovatnoća da to saznamo sledeće nedelje", poručio je Solhekol.