Kraj ere!

ČELSI JE PRODAT! KUPILI GA POZNATI AMERIKANCI: Roman Abramovič imao dodatni zahtev, pristali su na SVE!

Autor Dušan Ninković

Ruski tajkun prodaje Čelsi zbog rata u Ukrajini, a cifra je neverovatna.

Izvor: Profimedia

Sada oko kupovine Čelsija predugo je trajala, a po informacijama iz Engleske izgleda da je došao kraj. Umesto Romana Abramoviča novi vlasnici tima iz Londona biće biznismeni Hansjorg Vajs i Tod Boehli, koji će dobiti šampiona Evrope za 3,5 milijardi funti!

Njih dvojica već godinama žele da kupe engleski tim, ali pre početka rata u Ukrajini ruski oligarh nije ni pomišljao da im proda klub u koji je dugo ulagao novac.

Boehli je trenutno suvlasnik u bejzbol klubu LA Dodžersima i WNBA timu LA Sparks, pa će mu ovo biti treći posao u sportu. Uz to, njegovi biznisi u SAD vezani su za osiguranje, nekretnine i zabavu, a posluje čak i u Holivudu.

Kao potencijalni kupac Čelsija pojavio se u martu 2022. godine, kada je postalo jasno da će Abramovič morati da proda tim koji mu je doneo mnogo radosti - velike trofeje u Engleskoj i Evropi, kao i satisfakciju u tome što je uspeo da izgradi imperiju.

Pre nešto više od mesec dana Boehli se udružio sa Vajsom, koji je i 2019. godine pokušao da kupi Čelsi. Ovaj Švajcarac čiji su biznisi vezani za SAD već je nekoliko puta čuo "ne" od Romana Abramoviča, ali je sačekao bolju priliku za kupovinu kluba.

Ipak, sada je morao da plati više nego što je tada nudio. Roman Abramovič je prethodnih dana saopštio da ima nove zahteve za kupce, pa je ponuda za engleski tim morala da se "pojača". Deo tih sredstava odlazi u humanitarne svrhe, a Rus će izabrati organizacije sa kojima će sarađivati na raspodeli novca.