Menja se!

ŠOK - NEĆE U KUĆU SLAVNIH, MORA DA SE LEČI: Američka legenda tražila ODLAGANJE, prvo želi da ostavi alkohol!

Autor Dušan Ninković

Nekada je Houp Solo bila najbolja na svetu među stativama, karijeru su joj pratili skandali, a sada je pristala da reši problem sa alkoholom.

Izvor: Profimedia/Trask Smith/CSM/Instagram/hopesolo/printscreen

Jedna od najboljih fudbalerki svih vremena zamolila je Kuću slavnih da njenu inauguraciju pomere za narednu godinu. Razlog za takav potez Houp Solo (40) jeste borba protiv alkoholizma, u koju kreće kako bi sačuvala zdravlje.

Legendarna golmanka reprezentacije SAD saopštila je svoju odluku na društvenim mrežama, a pred njom su sada nedelje i meseci teške borbe za izlečenje. Ona se sama prijavila u program, nakon što joj se nedavno desio još jedan skandal.

Žena koja ima dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara i titulu sa Svetskog prvenstva uhapšena je pod optužbama da je zlostavljala decu, opirala se hapšenju i neprilagođeno vozila. To nije prvi put da se američka policija bavila njenim životom.

Pogledajte neke od fotografija Houp Solo:

Nekada najbolja golmanka sveta 2018. godine vodila je sudski postupak protiv rođaka koji su 2014. prijavili da ih je maltretirala, ali je sud tada presudio u njenu korist. Dobila je spor i optužbe su povučene, ali je nekoliko godina kasnije ponovo ušla u probleme sa zakonom.

Kako je Houp često isticala, ona od detinjstva ima traume zbog majke koja je bila alkoholičarka. Kao dete je dobijala brutalne batine od majke, a 2017. godine tvrdila je da ju je nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater uhvatio za zadnjicu na dodeli priznanja najboljim fudbalerima i fudbalerkama.

Sve to nije ugrozilo njen kultni status u svetu fudbala, pa je Kuća slavnih s pravom želela da joj ukaže čast. Ipak, Houp smatra da sada nije rpavi trenutak i zamolila je odlaganje.

"Kontaktirala sam Kuću slavnih i s poštovanjem zatražila odlaganje ceremonije mog proglašenja za 2023. godinu. Dobrovoljno ulazim u bolnički proces lečenja alkoholizma zbog problema koje imam sa pićem. U ovom trenutku moja energija i fokus usmereni su na moje zdravlje, lečenje i brigu o porodici. Želim da se zahvalim Kući slavnih na podršci i razumevanju moje odluke", navela je Houp.

Ovako je to objavila:

Inače, u toku igračke karijere Houp Solo je važila za jednu od najatraktivnijih fudbalerki sveta, pa je nekoliko puta gola pozirala za muške magazine u SAD. Neke od fotografija postale su kultne, a Solo je i tada pomerila granice, kao što je to radila odbranama na fudbalskom terenu.