Spektakl

EUFORIJA! POSTALI SU ŠAMPIONI POSLE 38 GODINA: Decenijama su čekali i OPET zavladali Turskom!

Autor Mladen Šolak

"Crnomorska oluja" opet prvak Turske

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Trabzona novi su šampioni Turske - sedmi put u istoriji, a prvi put posle čak 38 godina! Dok traje veliko slavlje u klubu čiji se stadion zove Šenol Guneš, po bivšem golmanu i čuvenom treneru, mnogi i ne znaju da je Trabzon bio najdominantniji tim svoje zemlje skoro deset godina - od 1975. do 1984. U tom periodu osvojio je šest titula, pa decenijama čekao novo slavlje. I ono se dogodilo ove večeri!

Lideri Trabzona u istorijskoj sezoni su kapiten i najskuplji igrač ekipe Ugurčan Čakir (26), zatim danski napadač Andreas Kornelijus, strelac 15 golova, krilo Antoni Nvakaeme, koji je dao 11, a namestio 10 golova... Predvođeni trenerom Abdulahom Avdžijem, oni i saigrači su dovoljno odmakli Fenerbahčeu, Konji i Bašakšehiru da na tri kola pre kraja znaju da su prvaci.

Šampion Turske igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona od treće runde, a vicešampion od druge. Trećeplasirani i četvrtoplasirani će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Ove sezone titulu je branio Bešiktaš, a prethodno su je osvajali Bašakšehir, Galatsaraj dva puta, Bešiktaš takođe dva puta... Takođe, prolaze sezone, a tamošnji najtrofejniji tim - Fenerbahče, ne uspeva da postane prvak. Čekaće novu titulu bar devet godina, najduže u svojoj istoriji.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi