NESUGLASICE

SAVIĆEVIĆ OVO OSIMU NIKADA NIJE OPROSTIO! Arkan zbog Deja pretio Ivici, a Genije ga ne pamti po lepom: Bilo je problema!

Autor Nemanja Stanojčić

Ivica Osim je preminuo u 81. godini, a jedan od igrača sa kojim je imao mnogo nesuglasica bio je legendarni Dejan Savićević.

Izvor: MNPress

Tužna vest pogodila je svet fudbala. Legendarni igrač i trener Ivica Osim je preminuo u Gracu u 81. godini. Informacija koja je pogodila mnoge.

Osim je tokom duge trenerske karijere vodio u jednom momentu i Partizan i reprezentaciju Jugoslavije, a upravo je zbog jednog poteza u nacoinalnom timu imao dosta nesuglasica sa još jednim asom - Dejanom Savićevićem. Bilo je priča da se zbog toga umešao i Željko Ražnatović Arkan.

Popularni "Genije" je zahvalan Ivici na šansi koju mu je ukazao, ali je priznao da nisu u najboljim odnosima. Posebno zbog dešavanja sa Svetskog prvenstva u Italiji 1990. godine.

"Ja sam debitovao u reprezentaciji kod Osima, pole mečeva sam odigrao dok je on bio selektor, ali nikada nije imao poverenje u mene. To je kulminiralo u Zagrebu 1989. godine kada sam otišao. Godinu dana posle toga sam u Italiji imao jaku konkurenciju u reprezentaciji. Tu je bio Safet Sušić, koji je prema mom mišljenju najbolji igrač sa ovih prostora kog sam gledao", rekao je Savićević jednom prilikom u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Smetalo mu je što je prednost dobio Safet koji je tada bio znatno stariji.

"Sušić je tada imao skoro 36, ja 24 godine. Neko igra sa 36, ja ne mogu sa 24. TO je bio glavni problem. Imao sam dosta problema sa njim, nije mi ostao u lepom sećanju. Bio je u Atini 1994. godine da uvidi svoju grešku. Nažalost i dan danas me ospori. On je u nekom svom svetu", istakao je Savićević.

Inače, meč o kome Dejan priča jeste finale Lige šampiona kada je sa Milanom osvojio titulu pobedom protiv Barselone (3:0), a upravo je on dao drugi gol. A, Osm je jednom prilikom ispričao i da mu je Arkan pretio zbog Savićevića.

"Molim!? Prvi put za to čujem. Smatram da nije bilo potrebe da iko preti u moje ime, jer sve što bih imao da kažem saopštio bih mu u lice. I Osimu. Bio sam mlad devedesetih, govorio sam sve što mi je na duši. Verujem da sam Ivici rekao više nego svi ostali igrači koje je trenirao tokom karijere. Nije bitno šta", ispričao je Savićević u jednom intervjuu za "Alo".